Anıl adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
@AFNaNTiK; hocam ben de seninle aynı durumdayım eğer 11'e geçersen geçtiğin gün ben de geçicem

hocam ben şimdiye kadar kişisel bilgisayarımda hiç linux kullanmamış biriyim, ne önerirsin?
Hocam zor bir soru gerçekten. Linux tarafında çok fazla dağıtım olduğu için ilk başta insanın kafası karışabiliyor. İlk kez kullanacaklara genelde Linux Mint veya Zorin OS gibi daha kullanıcı dostu dağıtımlar öneriliyor.

Bilgisayarınız yeni ve oyun da oynuyorsanız CachyOS gibi Arch tabanlı dağıtımlara da bakılabilir ama Linux'a yeni başlayan biri için Arch tabanlı sistemler biraz baş ağrıtabilir. Fedora güzel bir dağıtım bakabilirsiniz.

Ben zamanında onlarca farklı dağıtım denedim, şu an ise Ubuntu 26.04 LTS kullanıyorum ve genel kullanım için tavsiye ederim.

Yerli ve milli bir seçenek olsun derseniz Pardus da değerlendirilebilir. Bana sorarsanız ilk geçiş için fazla karmaşık olmayan, GNOME masaüstü ortamına sahip Ubuntu LTS iyi bir başlangıç olur. KDE, XFCE gibi farklı masaüstü ortamları da güzel ama ilk kez Linux kullanacak biri için seçeneklerin fazla olması biraz kafa karıştırabiliyor.