Arkadaşlar bugün abimin bbaşına bir olay geldi. Objektif olarak değerlendirmeye çalışsamda %51-49'da kaldım kimseye hak veremedim size danışmak istedim
Abim çalıştığı yerde iş ile ilgili genelde maaş ödemesi, şirketle ilgili bir durum vs. tüm ödemeleri muhasebe tarafından alıyor.
Geçen ay 1 hesabı borca düştü nerden para gelirse gelsin parayı çekiyor. Muhasebeye bu durumu bildirmiş.
Dünde patronu hiç huyu değildir, o borca düşen hesabına belirli miktar bir para atıyor ve haliylede banka bunu çekiyor.
Abimde ister istemez benim zaten oraya ödeyecek param olsa o duruma düşmem benden habersiz niye oraya atıyorsun diyor. Patronuda ben parayı attım ya senden düşerim ya maaşından keserim tarzı muhabbetlere giriyor.
İkiside bana haklı geliyor bu tip durumlarda tabii ki hukuki bir durum olacağını düşünmüyorum ama ahlaki olarak sizce doğru olan nedir ?
1 tarafta adam her zamanki gibi para gönderiyor tek fark muhasebeciden değil kişisel hesabından ama abimin borçlu hesabına
1 tarafta oraya giden para elime gelmiyor ben zaten farklı yollarda zamanı gelince orayı kapatıcaktım niye bana sormadan atıyorsun şuan nasıl çıkarayım o paraıy diyor