Bu hafta içinde muhtemelen alacağım karardır. (Ekşisözlük entryleri gibi oldu.)
Hepinize iyi akşamlar diyerek lafa girmek istiyorum. Bugünkü konu felsefi sancılar, politika gibi şeyler değil.
Günümüz ilişkileri ve modern toplumda erkeğin karşılaştığı bazı zorluklar üzerine bir yazı olacak.
Bazı kararları kolay veremeyiz bu hayatta. Ayrılık konusu da bu listenin başını çekiyor.
Örneklerle gidelim bugün tanımlarla giderek kafa ütülemek istemiyorum pek.
Gerçekten sevdiğin biri var ve çok memnunsun. Hatta o kadar memnunsun ki gereğinden fazla vakit ayırıyorsun ve ondan başka birinin karşına çıkmayacağı görüşündesin.
Ama ülkenin gidişatı, modern toplumda cinsiyetine dayatılan rol derken hayatının gidişatını kestiremiyorsun.
Kestiremediğin için de uzun zaman sonra seni hayatta bu kadar canlı hissettiren kişiden vazgeçmek sorunda kalıyorsun.
Aslında bu senin isteğin üzerine gelişen bir olay değil. Neden isteyesin ki böyle bir şey?
Ama olgun bir adamsın. Bazı şeyleri at gözlüğünün dışından görebildiğin için aldın bu kararı. Ne kadar zor geliyor değil mi?
Rasyonel düşünüyorsun, intihar çözüm değil ama hislerin de yalan değil. İkilemler kalbini sıkıştırıyor.
Aslında onu o kadar çok seviyorsun ki kendi hayatının belirsizliğine ortak etmek istemediğin için bu kararın.
Dünyada 4.13 milyar kadın olmasına rağmen bir daha asla onun gibisine denk gelmeyeceğin kanaatindesin.
Ama unutma erdemli bir adamsın, ayrılırken bile ona iyi dileklerini ilettin ve asilce gitmesini bildin.
Part 2: Yeni Nesil İlişkiler Hakkında
Bu bölümde çok şikayetçi olduğum bir durumdan bahsetmek istiyorum.
Bir ilişkide beklentiniz huzur bulmaktır diye düşünüyorum, fıtrat olarak çift yaratılmamızın sebebi de budur.
Mesela nedir bir erkeğin beklentisi? Gün boyu işime kafa yorduktan sonra evine gidip huzurlu ve sadık eşinin kendisini karşılaması.
Ya ilişki koçu diye bir meslek çıkmış lanet olsun keşfettiğim güne. Saçmalığa bak tavsiyelere bak çıldırırsın.
O sana geç yazdıysa sen de ona geç yaz. Ulan belki babasına araba çarptı ve hastanede acilin kapısında bekliyor.
Bi sor ilişki koçuna danışmadan önce bi ara problemi öğren, çözüm odaklı ol.
Zaten bunu devamlı yapıyosa as oyuncu değilsin yedeksin bunu anlamak için kimseden tavsiye almaya gerek yok.
Ben ilişki yapıcaksam eğer huzur bulmak için yaparım
Eğer her hareketin altında bir anlam arayacaksam her saniyede taktik uygulayacaksam zaten gider satranç oynarım.
Burda benim maks. tavsiyem psikoloji bilginizin olması genel kültür seviyesinde.
Bir şeyleri anlayın. Kadınlar ne istiyor? Neden sizi tercih etsin? Buna biraz kafa patlatabilirsiniz hiç olmazsa farkındalığınız artar.
Mesela psikolojide şu doğrudur, bilinmezlik algısı değer yaratır.
Eğer 7/24 yazdığın kişinin elinin altındaysan kukla gibi telefonun başında hazır bekliyosan zaten beklediğin yerde küflenmeye mahkumsun.
Eskiden de böyleydi bu. Birisi seni her çağırdığında anında koşup kendi işini gücünü bırakırsan özsaygını yitirirsin ve zamanla onun gözündeki statün alçalır.
Bunun gibi örnekler var okumalar yapın her alanda psikoloji önemli.
Ama her hareketin altında bir anlam ve strateji aramayın. Duygulara önem verin yeterli.
Bugünlük benden bu kadar. Okuyan herkese teşekkür ederim. Sağlıklı günler dilerim.
Esen kalın.