Olayın gerçeğini araştırdın mı?
yok çünkü faceye baktın
Barcelona unicegle barış yolculuğu yapıyor neden sadece hedef messi? Haaa bilemen
ronaldo israilde reklamda oynar sorun yok
Ronaldo maçı kaybeder netanyahu açıklama yapar sorun yok
ronaldo evli olmadığı hanımefendi ile evde yaşar sorun yok
messi unicefle türkiyete deprem yardımı gazzeyebyardım yapar siyonisttr
Evet sosyal medyada cikan haberler kadar biliyorum.
Derinlemesine arastirmaya deger bir konu olarak gormedim.
Messi israil iliskisinde yanilabilirim ama arjantin israil iliskisi icin yapay zeka bak ne diyor ;
Şu anki duruma bakıldığında Arjantin, Latin Amerika’da İsrail’in en açık ve net destekçisi konumundadır. İlişkilerin ana hatları şu şekildedir:
1. Javier Milei Dönemi ve Radikal Politika Değişikliği
Arjantin geleneksel olarak Ortadoğu politikasında daha dengeli veya mesafeli bir diplomatik dil tercih ediyordu. Ancak aşırı sağcı lider Javier Milei’nin başa geçmesiyle bu durum tamamen değişti:
İsrail Yanlısı Duruş: Milei, kendisini açıkça "Siyonist" olarak tanımlamakta ve dünyada İsrail’e en net destek veren liderlerden biri olduğunu gururla belirtmektedir.
Büyükelçiliği Kudüs’e Taşıma Kararı: Milei, Arjantin’in Tel Aviv’deki büyükelçiliğini Kudüs’e taşıyacağını açıklamış ve bu taşıma sürecinin 2026 yılı içerisinde gerçekleşeceğini duyurmuştur.
Hamas ve Devrim Muhafızları Kararı: Arjantin, Milei döneminde resmi olarak Hamas'ı ve İran Devrim Muhafızları Ordusu'nu (IRGC) terör örgütü ilan etmiştir.
"İsrail Nobeli" Ödülü: Milei, İsrail'e verdiği bu açık ve agresif destek nedeniyle 2025 yılında, dünyada Yahudi olmayan bir devlet başkanına ilk kez verilen ve "İsrail Nobeli" olarak bilinen Genesis Ödülü'ne layık görülmüştür.
Isaac Paktı (2026): Son olarak Nisan 2026'da iki ülke arasında terör örgütlerine ve özellikle İran'ın Güney Amerika'daki faaliyetlerine karşı koordinasyonu artırmayı hedefleyen "Isaac Paktı" (Isaac Accords) imzalanmıştır.