Selamlar
Etik konusunda burada iletişim ve karşılıklı anlayışının olması gerektiği düşüncesindeyim. 2 saatlik yolculukta sırf yatacağım diye koltuğu arka tarafın burnunun dibine kadar yatırmak bence kabalık. Makul ölçüde yatırmak da kimseyi rahatsız etmez. Ancak 20 saatlik otobüste uyku saatinde de koltuğu yatırmaya tepki göstermek veya etik aramamak lazım. Bu konuda problemi olan ön koltugu alabilir veya uçakla seyahat edebilir.
Ayrıca uçaklardan da bahsedilmiş farklı mesajlarda. Uçak yolculuklarında yemek servisi yapılırken anons geçer ve koltukları kaldırmak zorunludur zaten. Yani ben yemek yemeyeceğim diye koltugunu yatıramaz kimse, yatırırsa hostesi çağırıp kaldırtabilirsiniz. Siz çağırmadan hostesler zaten normalde kontrol eder ve yatık olan varsa kaldırtır.
Servis saati dışında isteyen koltugunu yatırabilir hocam, yemek saati haricinde o sehpayı kullanmak istiyorsanız bu biraz sizin probleminiz çünkü 12 saatlik uçuşta diğer taraf da aynı şekilde uyumak için koltuk yatırma hakkını kullanmak isteyecektir. Hava yolculugu protokolü de bu durumda yatandan yanadır =)
Herkesin yolu açık olsun.