Hatırladığım ilk şahsi "hello world" denemem 2014 yılı olması lazımdı. Yani 2014 yılında kodlamaya ilk adımımı atmıştım. 12 yıllık kodlama mimarisi aşinalığım var.
Aktif olarak yapay zekayı "araç" olarak sonuna kadar kullanıyorum, hangi işi hangi yapay zeka modeline vereceğimi biliyorum, hangi modelin hangi hataları yapabileceğini biliyorum, neyi kendim yapıp neyi hiç bakmadan yapay zekaya yaptırabileceğimi biliyorum. Bu bilinç olmadığı zaman sorunlar ortaya çıkmaya başlıyor. Şahsen şu anda yapay zeka ile yapıldığını anladığım hiçbir siteye gerçek bilgilerimle üye olmuyorum. Bunun sebebi yapay zeka ile kodlanmış olması değil. Kimin yapay zeka ile kodladığını ve geliştirme sürecinde nelere dikkat ettiğini bilemeyecek olduğumuzdan dolayı.
Ben bir programa bir özellik eklerken 50 farklı öngörülebilir ihtimali düşünerek promt veriyorum, diğeri nike'ın reklamındaki gibi "sadece yap" mantığı ile ilerliyor. Bence yapay zekaya karşı olanlar aslında yapay zekaya değil hiçbir bilgisi olmadan tamamen yapay zekaya üstünkörü iş yaptıranlara karşı.
Hem yazılımcılara hak verdiğim konular var hem müşterilere hak verdiğim konular var, her şey olması gerektiği gibi gidiyor.
"hello world" denemesi bile olmayan insanın yapay zeka ile yapabileceği iş kalitesiyle bir yazılımcının yapay zeka ile yapabileceği iş kalitesi zaten belli oluyor.