Ben kidemli yazilim mühendisiyim, bu alanda isvicre'de yüksek lisans derecem de var. Ve lise döneminden beri yazilim gelistiriyorum.
Buradaki asil soru su olmali; ne icin yazilim gelistirme ögrenmek istiyorsun? Ben bu isin temel kavramlarini ögrenmek istiyorum, sonra kendi firmami kurmak ya da bir firmada yazilim gelistirici olmak istiyorum, olayin mantigini kavramak istiyorum diyorsaniz evet ögrenebilirsiniz.
Sadece programlar cöplügüne benim de bir katkim olsun, belki sansima bir seyleri satip para kazanirim diyorsaniz, ögrenmeye gerek yok.. Tabi burada hic bilmeyen insanlar ciddi sorunlar yasayabiliyor. Güvenlik aciklari cok fazla olabiliyor ya da programda/sitede anlamsiz hatalar olabiliyor vs.
AI ile devam edeyim ama temel bir fikrim olsun diyorsaniz bu bence en mantiklisi olabilir. Onun icin python iyi bir dil. Cünkü degiskenler, döngüler gibi seyler hakkinda fikriniz olur.
Suan görüdügüm kadariyla, meslek olarak yazilimci olan kisilerin hemen hemen hepsi artik AI ile kod yazdiriyor. Ama tabi daha ciddiyetle, yazdigi kodlari inceliyor, hatalar varsa düzeltiyor. Cünkü AI bazen sag kulagi sol elle tutmaya calisabiliyor. Tabi modeller iyidikce cikti daha iyi oluyor ama yine de cok fazla gereksiz kodlar olabiliyor ya da cok yanlis anlasilmalar olabiliyor. Yazilim bilen kisiler bunlari algilayabiliyor ve müdahele edebiliyor.
Sonuc: Eger ciddi manada yazilimci olmayackasaniz, orta seviyeye yetecek bir dil ögrenin, python harici tamamen nesneye dayanali olarak c# ögrenebilirsiniz. Daha sonra AI ile gelistirme yapip, programlama bilginizle kontrol yapabilirsiniz (benim gibi). Böylece hatali proje üretmeyi en aza indirirsiniz. Aksi halde atiyorum kullandiginiz API key'i ele gecirip size binlerce dolar maliyet yükletmeleri cok zor olmaz

)