appledeveloper adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Değerli hocam, konuyu ben açtım. Konuyu açma sebebim piyasanın düşmesi veya yapay zekâya karşı olmam değil. Asıl değinmek istediğim mesele; yazılımcı olmayan bazı kişilerin ek iş olarak Claude Code, Cursor gibi araçları kullanıp güvenlik açıklarıyla dolu yazılımlar üretmesi, bunları insanlara satması veya projeyi tamamlayamayarak mağduriyet oluşturmasıdır.
Yapay zekâ, işinin uzmanı olan kişiler için gerçekten büyük bir hız ve verimlilik sağlar. Benim eleştirim yapay zekâya değil, üretilen yazılımı anlamadan ve sorumluluğunu alamadan profesyonel hizmet sunduğunu iddia edenleredir.
Nasip Allah’tandır; kimse kimsenin rızkını yiyemez, herkes kendi nasibini yer. Konu yapay zekâ düşmanlığı değil arkadaşlar, yanlış anlaşılmasın.
Anladım hocam ben yanıtı zaten eleştiri yapan herkesi alıntılayan üyeye karşı yazmıştım bahsettiğiniz kişiler hakkında malesef yapacak birşey yok bu kısımdada referanslar giriyor devreye ama dediğim gibi bu tarz insanlar hep vardı yapay zeka yokkende ***** dağıtılan ücretsiz dağıtılan yazılımları satıyor ve mağduriyet yaratıyorlardı yapay zeka çıkınca biraz evrim geçirdiler sadece ama bunda ayırt edici bir unsur yok malesef alıcının elinde