Gelistir adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Çok haklısın artık evrim geçirmişti forum insanlar laf arasında paylaştığımız şeyleri methotdur e-book vs diyerek satışa sunuyordu artık iş değil en ufak bilgi bile para olarak görülüyordu yapay zekayı kesinlikle destekliyorum işini yapan daha hızlı kaliteli bir iş çıkarıyor karşı görüş yazan arkadaşında piyasayı düşürenler hakkında yazdıklarına katılıyorum ancak yapay zeka işin uzmanı için mükemmel bir hız ve kalite kazandırdı bu piyasayı düşüren ölücüleride yapay zeka ortaya çıkarmadı bunlar her zaman vardı ücretsiz dağıtılan,***** yazılımlarda birkaç birşey değiştirip 100 200 liradan satmaya çalışan çakma yazılımcılar her zaman vardı

Değerli hocam, konuyu ben açtım. Konuyu açma sebebim piyasanın düşmesi veya yapay zekâya karşı olmam değil. Asıl değinmek istediğim mesele; yazılımcı olmayan bazı kişilerin ek iş olarak Claude Code, Cursor gibi araçları kullanıp güvenlik açıklarıyla dolu yazılımlar üretmesi, bunları insanlara satması veya projeyi tamamlayamayarak mağduriyet oluşturmasıdır.
Yapay zekâ, işinin uzmanı olan kişiler için gerçekten büyük bir hız ve verimlilik sağlar. Benim eleştirim yapay zekâya değil, üretilen yazılımı anlamadan ve sorumluluğunu alamadan profesyonel hizmet sunduğunu iddia edenleredir.
Nasip Allah’tandır; kimse kimsenin rızkını yiyemez, herkes kendi nasibini yer. Konu yapay zekâ düşmanlığı değil arkadaşlar, yanlış anlaşılmasın.