Arkadaşlar iyiakşamlar, forumda son zamanlarda yine dönüp duran şu "hesap alırken garanti veriyor musun?" muhabbetine bir açıklık getirelim.

Bir hesabı satın alırken "satıcı hesabı geri çeker mi?" endişesi duymak gayet doğal. Adamın hesabı geri alması zaten başlı başına ahlaksızlık, haramdır; orası ayrı. Ama işin bir de gerçekçi boyutu var.

Çoğu arkadaş, Instagram veya Facebook hesabını satın alırken sanki teknoloji mağazasından televizyon alıyormuş gibi "buna garanti veriyor musun?" diyor.Instagram’ın hizmet şartlarını okudun mu? Platform, en ufak bir ip değişiminde, cihaz farklılığında, toplu takipten veya spam şüphesinden hesabı çat diye doğrulamaya düşürüyor, bazen direkt kapatıyor.

Şimdi soruyorum:
Satıcı, Instagram'ın algoritmasını mı yönetiyor da "garanti" verebilsin?
Sen hesabı alıp yarın üzerinde oynama yapıp (yeni içerik girme, bot atma, agresif etkileşim) hesabı patlatırsan, bunun suçunu neden satıcıda arıyorsun?

Siz bu konuda ne düşünüyorsunuz.?

Kendi adıma söylüyorum; bu piyasada "garanti" kelimesini kullanmak sadece kendini kandırmaktır. Önemli olan ilk mailin, kurucu bilgilerin verilip verilmediğidir; geri kalan her şey platformun iki dudağı arasındadır.

Çoğu zaman hesap alacak arkadaşlar "Garanti veriyor musun?" diye soruyor. Hayır dediğimde ise bazen gelen tepkiler veya görüldü atıp iletişimi kesenler oluyor. Açıkçası bu durumu şöyle değerlendiriyorum: Ben size satış anında "garanti" versem ve yarın bir gün platform kaynaklı (spam, kural ihlali, doğrulama vb.) bir sorun yaşansa, bu sefer "hakkıma girdin, söz verdin" diyerek burada hak arayışına girecek olan yine aynı kişiler olacak. Buna gerek var mı?

Şahsi tecrübem şudur; bugüne kadar birçok hesap satışı gerçekleştirdim ve çok şükür tek bir şikayet bile almadım. Alıcılarımın birçoğu hala forumda ve yaptığımız ticaretin kalitesini biliyorlardır.

Hesap, tüm güvenlik önlemleri alınmış şekilde teslim edilir. Teslimat sonrası sorumluluk alıcıya aittir. Sosyal medya platformlarının dinamikleri gereği, kimse "garanti" veremez.
İşinin arkasında duran, neyi aldığını bilen tüm arkadaşlara iyi forumlar.