Önemli bir konuda size danışmak istiyorum arkadaşlar. Bu konuda yardımlarınız ve bilginiz benim için çok önemli.

Şöyle ki;

Benim bir abim var. Son birkaç yıldır sağdan soldan borç aldığını duyuyorum. Aile içinden, akrabalardan, benden vs. Kendisi evli çoluk çocuğu var. Eşi de çalışıyor.

En son bu borç duyumlarımdan ötürü artık abime bu konuyu açmak istedim ve sanal kumar bataklığına düşüp düşmediğine, eğer böyle bir durum varsa kardeşi olarak bundan kurtulmak için maddi manevi yardımcı olabileceğimi belirten bir mesaj attım.

Ertesi gün görüştüğümüzde net bir şekilde kumar değil ama 3 sene önce kaldıraçlı bitcoin işlerine girdiğini ve bundan ötürü bankalara büyük miktar borçlandığını şu anda da bankaların faizinin faizine yetişemediğini söylüyor. Bir daha da bu işlere girmeyeceğini net bir şekilde ifade ediyor. Eşinin bu durumdan haberi yok ve duyarsa boşanmaya gitmesinden korkuyor.

Ama kendisi inkar etse de ben yine de ondaki durumun kumar bağımlılığı olma ihtimalini sıfır görmüyorum. Ve bu yüzden imkanım olsa bile maddi finansman sağlamak istemiyorum. Çünkü siz de biliyorsunuzdur ki bir kumar bağımlısına finansman desteği sağlamak, bir yangına benzin dökmek gibi bir şey.

Ama öte yandan kripto para gibi bir durumdan ötürü bir batış hikayesi varsa ve gerçekten bir daha yapmayacağına eminsem, borçlarını kapatmak da istiyorum. Çünkü bu işin Allah korusun intihara kadar gitmesinden de korkuyorum.

Sizlere sormak istediğim, eğer kumar gibi bir durum varsa bunu anlamanın bir yolu var mıdır? Mesela banka hesap hareketlerinden, veya mail geçmişlerinden vs vs. Çünkü eğer borçlarını kapatmak gibi bir yola girersem, kumar durumunun olmadığından emin olmak istiyorum.

Çünkü kumar durumunu da aklıma getiren birkaç şüpheli durumu da var. Mesela eşinden bu durumu saklaması? Eğer kumar değil sadece bitcoin borsalarında batmışsa eşinden bu kadar net kaçmak istemezdi diye de düşünüyorum. Ayrıca kumar varsa zaten bunu söylemesinden çekineceğini de tahmin ediyorum. Kripto da batırmak daha masum durduğu için kumar işini saklamış olabilir.

Aklıma şöyle bir şey geliyor. Diyeceğim ki "Bak abicim bir bağımlı olmadığına dair emin olmak şartıyla maddi destek sağlayabilirim bunun için de tüm banka hesaplarını, maillerini, kripto borsa üyeliklerini incelemem gerekiyor". Bunları incelesem net sonuca varabilir miyim veya başka bir yöntem tavsiyeniz var mı? Kendisi bunu dedikten sonra saklayabilir veya değiştirebilir mi bazı şeyleri.

Teşekkürler şimdiden.