Var ama sizler görmüyorsunuz.
Yurtdışında da Türkler gibi binlerce hosting sitesi var ama sizler sadece popülerleri biliyorsunuz ve örnek Ovh,Hetzner diyorsunuz.
Örneğin Türkiye'de 20 yıllık GüzelHosting varken sizler 10/1'i fiyatı olan hevesli bir arkadşaın sitesinden alıyorsunuz ve "ilgileniyoruz cevap vermiyorlar" diyorsunuz. Aynısı yurtdışında da var ama adamların reklam bütçeleri olmadığı için internette bile görmediğiniz için "yurtdışı ekstra iyi" gibi geliyor.
Ayrıca Hayalhost ekibi de çok iyilerdir açtığım bir ticketin 3 dakikadan uzun süreçte cevap aldığına hiç rastgelmedim gibi.
Tabii ki görüyoruz, Ancak Türkiye'de zaten başlıkta sorduğum soru açık tamam onlarda da bizde de kötüler olacak ancak bizde neden üst düzey iyi herkesin bildiği bir yer yok? Mesela ovh'yi herkes bilir çünkü çok iyi hizmet sunuyorlar. Ancak bizde böyle parmakla gösterilebilecek bir yer yok.
Fiyat inan ki hiç önemli değil çünkü hani buna göre zaten fiyatlandırma yapıyoruz müşteriye. Şu an eğer evrak kürek uğraştırmasa fiyatına rağmen vodafone bulut tercih ederdim.
Söylediğiniz ilk firmayı vds olarak denemedim ancak webhost olarak deneyimledim., kesinti konusunda dediğimi yaşattı, hayalhost ise aklımda.