Bir ilçenin köyünde yaşıyorum Youtube'de birikmiş paramı çekebilmek için dijital vergi dairesinden sosyal medya istisna belgesine başvurdum. Youtubede izlediğim videolarda ve bu işi yapan arkadaşlarımdan duyduğum öğrendiğim kadarıyla bu işlem kolayca dijital vergi dairesinden halledilebilmesi lazım. Direk vergi dairesine gitmeye gerek yok diye biliyorum.Dün yabancı bir numara aradı açtım" Merhaba ablam. xxx Vergi dairesinden arıyorum sosyal medya istisna belgesine başvurmuşsunuz" dedi. "Evet doğrudur" dedim . " Nasıl bir içerik üreteceksin ablam" dedi. " Abla youtubede videolar yapıyorum yapay zeka ile orada adsense üzerinde birikmiş gelirim var onu direk %15 kesinti ile vergisini ödeyerek çekmek istiyorum" dedim. Tekrar tamamda nasıl içerik üreteceksin dedi abla dedim önemli mi eğer önemli ise fransızca ve farklı dillerde tarih ve benzeri videolar üretiyorum dedim. Tamam dedi yoklamaya alacaz seni o zaman ortaya çıkar pazartesi vergi dairesine gel dediler. Bugün tekrar vergi dairesinden aramışlar ve geri aradığımda xxx vergi dairesinden arıyorum şu köyde misiniz dedi evet dedim. Öğleden sonra köyüne evine müsait misin dedi. Ne için dedim sosyal medya istisna belgesi için dedi. İyi tamam dedim ama aklım hala karışık bu olaylar böyle mi işliyor? Ayrıca vergi dairesi ile benim evin arası en az 30Km bunun için neden uğraşıyorlar anlamadım.
Konuya hakim hocalarım varsa haklarım neler ne yapabilirim veya bir sıkıntı olur mu aydınlatırsa sevinirim.