Fikir güzel görünüyor ancak mevcut alternatiflerden tam olarak hangi yönleriyle ayrıldığını pek anlayamadım. Ben Gmail kullanıyorum ve 2 TB depolama alanım olduğu için şu an bana çok mantıklı gelmedi. Yine de emeğinize sağlık, başarılar dilerim.
Çok haklısın, en önemli kısmı anlatamamışız mesele "daha çok GB" değil 🙂 Gmail sana posta + depolama verir, biz ise bir sürü aracı tek kimlik altında veriyoruz. Birkaç örnek:
- Randevu sistemi: Müsaitliğini paylaşıyorsun, karşı taraf uygun saati seçiyor, otomatik Zoom linki oluşup ikinize de gidiyor. (Calendly + Zoom işini tek yerde halleder.)
- Bio sayfası: bio.email.tr/ismin tüm linklerin, sosyal hesapların tek sayfada. (Linktree gibi, ama senin kimliğinle.)
- E-imza: PDF'leri cihazında imzalayıp doğrulama koduyla paylaşıyorsun. (DocuSign işi.)
- Takvim, Drive, Notlar, Kişiler hepsi aynı çatı altında, aynı gizlilik anlayışıyla.
- Üstüne, tek ve sana ait bir isim + içerik şifreleme.
Yani Gmail'de bunlar için Calendly, Linktree, DocuSign, Drive derken 4-5 ayrı servise dağılırsın; burada hepsi tek yerde ve tek kimlikle. Karşılaştırma "kaç TB" değil, "bir posta kutusu mu, yoksa bütün bir sistem mi" sorusu 🙂
Ama gündelik ihtiyacın sadece posta + bol depolamaysa Gmail gayet iş görür, o da çok anlaşılır. Güzel dileklerin için teşekkürler, başarı dileğini iade ediyorum 🙏