Merhaba, Instagram'da yönettiğim işletme sayfalarımla ilgili oldukça riskli ve karmaşık bir süreç yaşıyorum. Elimde kalan aktif sayfamı korumak için teknik ve stratejik bir yol haritasına ihtiyacım var. Yaşadığım durumun özeti şu şekilde:
1. Bot Alımı ve Kapanan Sayfa:
İki farklı yerel iş ilanları sayfama (Antalya ve İzmir) aynı anda yaklaşık 60.000 Asya lokasyonlu bot takipçi satın aldım.
Bu işlemin ardından Antalya sayfam (antalyaisilanlari) Meta tarafından "Topluluk Standartları" ihlali gerekçesiyle kalıcı olarak kapatıldı. Destek e-postalarına otomatik yanıtlar alıyorum ve şifre yenileme ekranında hata veriyor.
Kurtarılmaya Çalışılan İzmir Sayfasının Durumu:
İzmir sayfam (izmirisilanlari) şu an aktif ve Instagram içindeki "Hesap Durumu" tamamen yeşil (temiz) görünüyor.
Ancak yüksek ihtimalle bot alımı nedeniyle sayfanın güvenilirlik puanı (trust score) çok düştüğü için hesabımda "Müşteri Temsilcisine Bağlan" (Canlı Destek) butonu tamamen kayboldu, sistem beni sadece otomatik "Destek Al" formlarına yönlendiriyor.
3. Kişisel Hesap ve Meta Verified Krizi:
İzmir sayfama gerçek bir müşteri temsilcisi üzerinden destek alabilmek için kişisel hesabım üzerinden "Meta Verified" (Mavi Tik) aboneliği başlattım.
Profil ismimi gerçek kimliğimdeki adımla güncelleyip sisteme kimlik fotoğrafımı yükledim.
Sistem bu ani isim değişikliğini ve kimlik yüklemesini şüpheli bulduğu için kişisel hesabımı anında askıya aldı. Benden selfie onayı istedi. Şu an kişisel hesabım inceleme ekranında bekliyor ve hesaba erişemiyorum.
Sorum Şudur:
Aynı cihaz, aynı IP ve birbirine bağlı bu ağ (kapanan sayfa, botlu sayfa ve askıya alınan kişisel hesap) göz önüne alındığında;
elimde kalan ve şu an aktif olan İzmir sayfamı en güvende nasıl tutabilirim?
Bu sayfanın da Antalya hesabı gibi kapatılmasını önlemek için;
Paylaşım sıklığım ve içerik formatım (görsel/metin oranı vb.) nasıl olmalı?
İçerideki botlara müdahale etmeli miyim, yoksa sayfanın soğumasını mı beklemeliyim?
Kişisel hesabımdaki inceleme sürerken İzmir sayfamı yönettiğim cihazda nelere dikkat etmeliyim?
Bana en güvenli, risksiz ve adım adım uygulanabilir bir strateji sunar mısın?