Uzun bir süredir Archiveforum olarak XenForo altyapısıyla sizlere hizmet vermekteydik.
Ancak artan eklenti maliyetleri ve yönetim panelindeki bazı kısıtlamalar, operasyonel süreçlerimizi gereksiz yere yorucu bir hale getirmeye başlamıştı.
Bu arayış sürecimizde bize RaxBoard yazılımını tanıtan
@Lim10Ata; ya özel bir teşekkürü borç biliriz. Yaptığımız değerlendirmeler sonucunda altyapımızı RaxBoard'a taşıma kararı aldık.
RaxBoard henüz çok yeni bir yazılım olmasına rağmen, geçişimizin hemen ardından sistem performansında muazzam bir ivme yakaladık.
Sitemiz normalde de hızlı indekslenen bir yapıya sahipti; ancak bu yazılımla birlikte arama motorlarındaki görünürlüğümüz ciddi oranda arttı.
Ortalama 20 bin bandında seyreden indeks sayımız çok kısa bir süre içerisinde 33 bin seviyelerine ulaştı.
Yeni altyapımız, platformumuza çok daha modern ve kurumsal bir hava kazandırdı. Özellikle yönetim tarafında sunduğu esneklik harika: Tema ayarları doğrudan "canlı (live)" olarak yapılandırılabiliyor ve yapılan değişiklikler anında görüntülenebiliyor. Ayrıca panel üzerinden "Yan Yana" özelliği sayesinde tasarım düzenlemelerini çok daha pratik bir şekilde gerçekleştirebiliyoruz.
Geçiş sürecindeki en büyük çekincelerimizden biri, eski sistemde arka planda kullandığımız yapay zeka araçlarımızın çalışıp çalışmayacağıydı. Ancak RaxBoard'un sistemine entegre edilmiş yapay zeka özellikleri sayesinde bu endişemizin tamamen yersiz olduğunu gördük. Artık forum içerisindeki tüm yönetim ve içerik süreçlerimizi hiçbir kesinti yaşamadan, doğrudan platform üzerinden sürdürebiliyoruz.
XenForo'da ekstra bir maliyet kalemi olan "Kaynaklar" eklentisi, RaxBoard sisteminde kullanıcılara tamamen ücretsiz olarak sunuluyor. Konu içeriklerini oluştururken kullandığımız metin düzenleyiciler (toolbar) ise önceki sistemimize kıyasla çok daha detaylı, estetik ve modern bir yapıya sahip.
Sistem, tek bir konu içerisinde bile Türkçe ve yabancı dildeki içerikleri ayrı ayrı, düzenli bir biçimde yayınlamamıza olanak tanıyor. Bu sayede hem yerel hem de global kitleye çok daha profesyonel bir sunum yapabiliyoruz.
Bahsetmediğim daha birçok yenilikçi özelliği barındıran RaxBoard'u ilk kullananlardan biri olarak sistemden son derece memnunum. Daha fazla özellikleri var.Şimdilik buraya kadar anlatabildim