Merhaba,

Ölümün ve ölüm bilincinin damarlarıma doz doz işlenmekte olduğu bu dönemde yine hoş bir konuya denk geldim..

Materyalist ve/veya agnostik bir düşünce yapısı olursa, insan genellikle ölünce yok olacağını sandığından ve bu dünyadan başka bir gerçek ya da yer olmadığını ele aldığından, ki bu dünyadan yok olunmuş olunacak - evet, içerisinde bulunduğumuz evrene çok fazla yatırım yapar.

Halbuki, aşk, korku ve heyecan gibi hislerimizi nasıl somutlaştıramıyorsak ama hissediyorsak, inanç konusundaki bu soyutluluğu yeterli düzeyde akledemediğimiz ve göremediğimizde farkındalığımız da gelişmiyor.

Bazı şeyleri görebilmemiz göz ile olmaz, duyabilmemiz de kulaklarımızla olmaz, kalp ve akıl bileşimi gerekli, idrak..

Kaldı ki, doyumsuz olan ve sonsuzluğu arayan insanoğlunun bir yerde bazı şeylerin son bulacağını sanmaması ve de sanması kadar paradoks bir durum olamaz sanıyorum ki.

Geçtiğimiz yıl itibari ile yaşadığım ve farkına varınca, dua edip namaz kılıp sadece Allah'tan yardım dileyerek sıkıntılı süreçlerimin hafiflemiş olduğu cin musallatı akabinde, bu kainatta bizden başka varlıkların da olduğu ve hatta çeşitli evrenlerin de bulunabileceği konusuna tanıklık etmiş durumdayım.

Bu temayı aslında farklı bir konu altında bilgi ve tecrübe paylaşımı olarak açığa çıkarmak isterim, ancak, henüz yeterli düzeyde vakıf değilim.

Hal böyle olunca, ister istemez gözlerdeki o perdeler de kalkmış oluyor, ki bunun için şükürler olsun..

Zaman yönetimi konusunda hala arafta olduğum durumlar olabiliyor, hem kısa hem uzun vadem olabilir şeklinde, anda da bazen çok kaldığım durumlar..

Hem hırslı hem miskin olmam da cabası biraz..

Her halükarda, olabildiğince kendim ve başkaları için faydalı olmamın zorunluluğunu da biliyorum, daha doğru ve iyi olabilmek, iyi davranabilmek, iyi hatırlanabilmek gerekiyor.

Elbette bu sadece mecburiyetten ötürü eylemlerde bulunulabilecek bir konu değil, insanın içinden de gelmeli ayrıca, özündeki dışarı çıkmalı..

Saygılarımla.


https://www.youtube.com/watch?v=2pCrwsFk85I



https://www.youtube.com/watch?v=zqrDcY8vyEE



https://www.youtube.com/watch?v=dCJZtWwyvvs


https://www.tiktok.com/@derinnsular_...76646172314901


https://www.youtube.com/watch?v=ne7GNhq7wYM