Aynı senaryoyu 2 yıl önce yaşadık, 15.000₺ paramdan oldum. Mağdur olan arkadaşın parasını ödemek zorunda kalmıştım. 15.000₺ yi çalan kişi de antalya da takılmaya devam etti. Savcılığa tüm delilleri vermeme rağmen hat açık at, ip den tesbit edemiyorlar ve binance hesabının takibini yapamayıp karşı tarafın benim tarifimde bir erkek yerine ( doğuda yaşayan bir kadın ) üzerine olduğu anlaşıldı

ve takipsizlik verdiler. Adamın anlık attığı kimliğine kadar fotoğrafı vardı. karakolda polis kimlik üzerinden arama yapıp + telefon no üzerinden özel polis verilerini bile bana göstermişti ama asla adamı bulamadı büyük devletimiz.
Yani paran gelmez, onu bulmazlar, yaşadığınla geçmiş olsun. O günden sonra ise kripto bozum işi yapmayı bıraktım. Üstüne 1000₺ yüzünden bir dava geldi başıma, biri birini 50 bin tl dlndrmış, o parayı da bana atmış sadece 1000₺ si devlet onu sorguluyordu 1.5 yıldır.
Dosyamda benim dışımda 4 kişi daha vardı. Avukata verdik dosyayı 4 kişiye dava açılmış, ben ise zar zor o mesajları bularak ticaret yaptığımı kanıtladım, 1.5 yıl sonunda bana da takipsizlik çıktı yeterli kanıt olmadığı için ve kanıt sunduğum için.
Yani böyle bir işe kalkışıyorsanız önce kendi güvenliğinizi sağlayın. Asla doğrulama yapamdan işlem yapmayın. Kripto bozum işlemi ise aşırı sıkıntılı bir işlemdir. Forumdan bir üye dahi olsa, hesaplar çalınabiliyor. Bu nedenle üyeden %100 kimlik fotoğrafı ile el yazılı kağıt ile teyid alın. Bunu atmayan bir kişi sizi %100 kandırıyor ve ya başkasından çaldığı bir parayı aklamaya çalışıyordur.
İban to kripto ( En risklisi ) ( suçtan elde edilen bir gelir olma ihtimali yüksek )
Kripto to iban ( Belki bu olabilir ama paran kime gidiyor? Terör örgütü mü? Bir suç şebekesine mi ? ) bunları da düşünmek gerekir.
1000₺ para kazancaz diye bu risklere girmeyin, değmiyor o strese. 1.5 yıldır ha bugün ha yarın içeri girdim girecem diye yaşadım sonuçlanana kadar. Yapmayın, gençliğinizi yakmayın.
Geçmiş olsun.