canyouone adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Selam arkadaşlar,

Avrupa'ya, mümkünse Fransa'ya temelli yerleşmeyi düşünüyorum. Fransa'da ablalarım yaşıyor, babamın da oturumu var. Bu iş için kullanabileceğim bütçe yaklaşık 2-5 milyon TL arasında.
Yaşım 20, açık liseyi henüz bitirmedim, sicilim temiz. Elimde sermaye var ama hangi vize türüne yönelmem gerektiği, şirket kurma mı, yatırım mı, aile üzerinden bir yol var mı gibi konularda hiçbir bilgim yok.

Daha önce bu süreçlerden geçmiş veya bilgisi olan arkadaşlar varsa fikir verebilir mi? Bu şartlarda en mantıklı ve kalıcı şekilde Avrupa'ya yerleşmek için nasıl bir yol izlemem gerekir?
Şimdiden teşekkür ederim.
bilen de bilmeyen de yorum yapmış.

5 milyon parana göre yorum yapıyorum. Entrepreneur / Profession Libérale ( serbest meslek - Girişimci oturumu ) vize türü var ona başvuru yapabilirsin. 5 milyonluk sermayen bunun için yeterli olur 90 bin euro civarı yapıyor. Sermayenin kanıtını sunman lazım banka dökümü - sermaye kanıtı - ve varsa ek varlıkların. Ve profesyonel bir iş planı hazırlıyorsun. Kuracağın şirketin fransaya katkı sağlar mı ? sağlarsa neler yapabilirsin . Yapacağın işin gerçekçiliği var mı ? ve yapacağın işi yönetebilir misin gibi bir iş planı. Fransa da babanın ablanın evi olabilir bir adres göstericeksin veya babadan bir davette olabilir. SASU veya EURL türü şirket açabilirsin mantıklı olan SASU dur. Baban ile görüş bir avukatla ve muhasebeci ile bu konuyu detaylandırabilirler. Vize alma ihtimalin yüksek 1 yıllık oturum alırsın daha sonra da uzatabilirsin. 5 yıla kadar da süresiz oturum alırsın.

Bu arada şirketi E-Ticaret olarak kurarsan eğer stoklu şekilde yapmalısın . Dropshopping, stoksuz ticaret falan kabul görmez. İş planın da bunlardan bahsetme. Ve şayet sürdürülebilirlik tarzı bir iş planı oluşturursan eğer kabul görme olanağı daha da yüksektir.