Bu saaten sonra ne yapılabilir peki hocam? artık iş işten geçtimi? benim senaryomda ne olması gerekir bu saaten sonra vakum yapılsa bile çözüm olmaz demi? onlar gittiğinden beri elektrik kablosunu taktırıp klimayı çalıştırtmadım klimayı yeni yerine yerleştirdikden sonra?
Boru bağlandıktan sonra "servis vanaları" açtıkları için artık hava ve klimanın gazı birbirine karışmıştır. Çalıştırmadığınız için klimanın yağı etkilenmemiş olabilir. Avantaj var. Teknik servis gazı alıp tekrar dolum yapıp vakum yapabilir. Destek talebi oluşturun yeni gaz dolumu yapılmasını talep edin. Mevcut gazı atacaklar, yenisini dolduracaklar. Tabii bu sefer vakum yapacaklar. Klimayı çalıştırmadığınız için yağ etkilenmesi düşüktür bu yüzden dediğim gaz olayı yapılabilir. Klimanızı açmamanız iyi olmuş.
Yazdıklarım kesin bilgi olarak algılanmasın yine klima teknisyeniyle iletişime geçin (mümkünse aynı kişiler olmasın ve gerçekten usta olmalı. Zaten vakum sorduğunuzda gerek yok diyorsa o kişi uygun değildir). Gelmeden önce aradıklarında "vakum makinenizi getiriyorsunuz değil mi" diye sorduğunuzda "bozuldu, yanımda yok" gibi şeyler duyarsanız (bana denk geldi) o zaman önce isim sorun ve gelmeyin diyip geçin. Sonra bunları şikayet edin.
Klimanız kapalı kalsın onlar gelene kadar.