Dış ünite ile iç üniteyi bağlayan gaz akan boru söküldüğünde hava ile buluşur. Hava girdiği için tekrar vakum şarttır. Müşteri vakum talep ettiğinde zorunludur.
Vakum yapmamak için "yeni ürünlerde gerek yok, bunlar zaten vakumlu" gibi boş şeyler söylerler. Dış ünite vakumlu gelir ama iç-dış ünite boru bağlandığında tekrar yapılır çünkü boru içinde hava var.
Her markanın sitesinde de tekrar vakum yapılması gerektiği yazar ama kötü servis bunu kabullenmek istemez. İyilere de denk gelmek biraz şans.
Ben "vakum yapmıyorsan gelme başka servis yönlendirilmesi için şimdi desteği arayacağım" diyorum. Bir kere para veriyoruz işin iyi yapılmasını istiyoruz sanki çok şey istiyoruz.
Vakum, klimanın ömrü ve performansı için kritik önem taşır.
Sizin durumunuzda da o boru söküldüğünde içine hava, toz girdi artık. Vakum şarttır.
Bu saaten sonra ne yapılabilir peki hocam? artık iş işten geçtimi? benim senaryomda ne olması gerekir bu saaten sonra vakum yapılsa bile çözüm olmaz demi? onlar gittiğinden beri elektrik kablosunu taktırıp klimayı çalıştırtmadım klimayı yeni yerine yerleştirdikden sonra?