Nova adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
merhaba, bölgesel bir işletmenin 4 senedir emek verdiği hatta local seo çalışması yaptırdığı içerisinde 1 tane yorum satın alınmamış profilinden 7 günde 180 yorumlardan 20lerde bir yorum kaldı. bu yorumların tamamı 5 yıldızdı.
işletme sahibi o anki sinir ile işletmeyi de googledan kaldırdı ve bir esnafın verdiği 4 senelik emek buhar oldu uçtu.
bu dönem zarfında olumlu yorumları silme ile alakalı kimler nasıl yapıyor diye araştırırken r10'da da olumlu yorum silme botuna denk geldik.
bu tarz botlar özellikle bir işletmenin "olumlu yorumu" söz konusu ise satışta tutulmamalı veya konu direkt olarak silinmeli çünkü belli ki yanlış ellere doğru amaçlarla geçiyor.

r10 da satılan bota bakalım: https://www.r10.net/bot-program-sati...o-satista.html
kişi daha giriş cümlesine olumlu yorum silme ile başlamış @Coşkun Çetin; bunlara müdahale edilmesi gerekiyor belki gözden kaçmıştır ama küçük esnafın emekleri ile oynanıyor.

Hocam sizin dediğinize göre gidersek yorum yapılmasıda etik değil veya pinleme ile sahte işlemler ile algoritmayı şaşırtıp kısa süreli yukarıya çıkarıp sonrasında spama sokmakta sorun hocam şöyle düşünün bu mantıkta gidersek facebook insrtagram x gibi sahte begenı yorum takipçi atımıda yasak olması gerekicek hocam biz yazılımcılar isteğe göre yaparız karşımızdakilerin ne için kullanıp kullanmıycağını bilemeyiz onun için herşey etik dışı oluyor zaten programsatışı durdurdugum için kapattım konusunu kendim iş gelince yorum silme işi alıyorum bunda etikmi değilmi değil ama sahte yorumda etik değil diğer saydıklarımda