LixoraMedia adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Haklı olduğunuz noktalar var. Ancak ben sektöre bugün AI ile girmiş biri değilim. Yaklaşık 5 yıldır büyük markaların kurumsal kimlik, web ve dijital tasarım süreçlerinde aktif olarak çalışıyorum. Sadece bunları kendi markam altında yapamadım. Bir dönem çalıştığım ajans sahibi müşterilerden aldığı paralarla ortadan kayboldu ve emek verdiğim projeler ajansın referansı olarak kaldı. Şimdi aynı tecrübeyi kendi markam için değerlendirmeye çalışıyorum.
Tamam, ben zaten siz Ai ile geldiniz ya da Ai ile devam edeceksiniz/devam edin demiyorum. Buradaki asıl mesele müşteriye ulaşabilmek. İşe karşı tecrübeniz ve yeteneğiniz çok iyi olabilir. Mesele o işi sağlayacak müşteriyi bulabilecek misiniz? Çünkü sizinle birlikte aynı işletmeye giden artık onlarca ajans olacak. Hele ki yerel hizmet vermeyecekseniz, online müşteri bulmaya çalışacaksanız vay halinize. Ben bunların her birini denedim, sizin 10 liraya yaptığınız işi 50 kuruşa yapan insanlar ile dolu online piyasa. O işi 45 kuruş teklif ile alabilirsiniz ama yapmaya isteğiniz kalmayacak. Fiyat tatmin etmeyecek. Bu sebeple Türkiye'de 7'den 70'e elinde bilgisayarı olan herkesin sosyal medyacı ve yazılımcı olduğunu düşünürseniz, halihazırda çalıştığınız işte Türkiye'nin %50'sinin o maaşı almak için, öyle bir iş bulabilmek için can attığını da düşündüğünüzde, fikriniz 6 ay sonra sizi pişman edebilir.