Cooper34 adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
İlgimi çekmiyor ve girmiyorum da zaten. Yasak olmasının sebebini söyledim. Kamuoyu oluşturacak bir durum bulunmuyor, ortada bir haksızlık veya eksiklik olursa yönetime ulaşabilirsiniz. Burada ev geçindirenler var, bu tarz konular açılsaydı ticaretin önüne geçip gereksiz meşgul ederdi forumu.
“Burada ev geçindiren insanlar var” diyerek eleştirilerin ve önerilerin susturulmasını doğru bulmuyorum. Zaten tam da insanların burada ticaret yapıp geçimini sağlaması nedeniyle, güvenlik ve şeffaflıkla ilgili konuların açıkça konuşulması gerekiyor.
Her açılan konuyu “kamuoyu oluşturmak” veya “forumu gereksiz meşgul etmek” şeklinde değerlendirmek de doğru değil. Ortada mantıklı bir öneri varsa yönetim bunu kabul etmeyebilir, gerekçesini açıklar ve konu kapanır. Ancak soru soran ya da öneri sunan kişinin cezalandırılması, sorunun kendisinden daha fazla tartışma oluşturuyor.
Yönetime özel olarak ulaşmak elbette bir seçenek. Fakat forumun tamamını ve üyelerin güvenliğini ilgilendiren bir konuda diğer üyelerin de fikirlerini belirtmesi kadar doğal bir şey yok. Eleştiri ticareti engellemez; tam tersine, doğru şekilde değerlendirildiğinde forumun güvenilirliğini artırır.