hocam ben mümkün olduğu kadar motorlardan uzak durmaya çalışıyorum. dengesini kaybedip düşebilir, lastiği patlar, yerdeki çukura veya taşa denk gelir başıma bela olmasın diye dikkat ediyorum. fakat daracık yerden geçerken aracıma sürtmesini kabul etmem. gideceği yere erken varacak diye bunun bedelini otomobil sürücüsü niye ödesin? yol zaten yavaşta olsa akıyordu bu arkadaşlarda aralardan geçip macera arıyorlar.
Yolun akması için motosikletlerin kenardan da filtreleme yaparak düşük hızlarda geçmesi arkadaşın dediği gibi de aslında normal bir durum. Trafikte motosiklet sayısı arttı her yoğun trafiğe 20-30 adet daha şeridini takip eden bir motosiklet eklerseniz trafik iyice kitleniyor. Ayrıca otomobil sürücüleri çok dikkatsiz, 4 defa şeridim de beklerken kaza geçirdim doğal olarak da alternatif arıyorsun böyle bir durumla karşılaşınca, telefonla konuşuyordum diyip motosikletime vurup kaçtı bunun biraz motosiklet araba vs. değil de ülkenin biraz kültürel düzeyiyle alakası var gibi. Bu olayı tabi suistimal yapılmaması gerekiyor ve her deliğe girmemek gerekiyor. Sizde doğal olarak aracınıza zarar gelsin istemezsiniz haklı olarak. Trafikte iki taraf da anlayışlı olursa yol akıp gidiyor.
- Makas atan, araçları darlayan, kavgacı motorcuları hariç tutuyorum bu cümlelerden magandalığın hepsi magandalıktır çünkü.