ledci adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
hocam ben mümkün olduğu kadar motorlardan uzak durmaya çalışıyorum. dengesini kaybedip düşebilir, lastiği patlar, yerdeki çukura veya taşa denk gelir başıma bela olmasın diye dikkat ediyorum. fakat daracık yerden geçerken aracıma sürtmesini kabul etmem. gideceği yere erken varacak diye bunun bedelini otomobil sürücüsü niye ödesin? yol zaten yavaşta olsa akıyordu bu arkadaşlarda aralardan geçip macera arıyorlar.
Sürtünme gibi durumlar için kamera takmanız iyi olur. Bu işin motosikletlisi veya otomobilcisi yok. Her şeyin temeli düzgün insan, hırt insan, iyi insan, kötü insan. Motosikletler arabalara en fazla maddi hasar verebilir ama bazı arabalar sadece motosikletçi görmeye dayanamadıkları için öldürmeye teşebbüs ediyorlar. Arkamda arabada bir çift vardı erkek sürücü karısına "bunlar da her yerde yaa" dedi. Önündeydim, duymazdan geldim. Kırmızı ışıktaydık, patinaj yaparak son gaz kalkıp yanımdan silme geçip önüme kırdı bilerek. Neyse ki ABS vardı. Sonra sırf önüne geçtim diye bir araba tarafından yere düşürüldüm, polise şikayet ettim tabii ki. Neler neler var. Biraz empati.

Siz motosikletler tarafından bir olay yaşıyorsanız motosikletler arabalar tarafından 1000 olay yaşıyor olabilir, ben kendimden biliyorum, ama belki siz de çok olay yaşıyorsunuzdur bilmiyorum fakat en azından bizim kadar ölümle burun buruna gelmiyorsunuz sırf egolu, aşağılık kompleksli insanlar yüzünden. Bu arada aşırı düzgün, ve kurallara uyan bir insanım, tek bir cezam yok.