Arkadaşlar uzun bir aradan sonra merhabalar;
Platformda tasarım kategorisinden iş alıp, mağduriyet yaşatılırsa bu profilinize olumsuz yorum olarak düşülür. Olumsuz bir - puan verilmemişse, bu konu burada açık bir şekilde anlatılmamışsa.
Platformda ki diğer üyelere hakkımda karalamak yapmak, olayları süreçleri, kendi bakış açısından anlatmak ne kadar doğru.
Benim işime olan saygım ortadır.
Freelancer ve işveren arasında ki konuşmayı 3. kişilere göstermek bunun üzerinden karalama yapmak ahlaktan sonra hukuka aykırıdır.
Bir iş alınmış, ödemesi önden alınmış, iş teslimi sırasında taraflar anlaşamamış olabilir ki; ben
tasarımcı olarak aldığım ön ödemeyi göndermeyebilirim.
Ben onu da yapmadım sonuç itibari ile kullanılmayacak bir tasarım için ödeme yapmış olmayın deyip
ön ödeme olarak aldığım ücreti iade etmişsem.
3. kişilere i
şi yapmadığımı ama ödemeyi aldığımı,işi yarım bıraktığımı söylemek iş ahlakına ne kadar sığar.
Ben 2 günlük alın terimin hesabını bile gütmüyorum sırf müşteri rahatsız olmasın diye;
Ama aynı kişi benim hakkımda asılsız iddaalar ile bu platformda ki diğer müşterileri olumsuz etkiliyor.
Tasarımın beğenilmeyip tüm tasarımın baştan yapılması istenmesi üzerine anlaşmazlık çıkıp; aynı kişinin para ödüyorsam kaç defa da olsa benim dediğim yapılmak zorunda gibi üsten konuşması sonucu anlaşamadığımızı bildirmek isterim.
İş beğenilmezse anlaşamadık der gidersiniz böyle çirkinleşmeye gerek yoktu.
Lütfen kaynağından tam emin olmadığınız, emekçinin hakkının sömürüldüğü, dahi hizmetin tam teslim edildiği ve karşılığında emekçinin bir hakediş alamadığı konularda taraf olmayın.
Bu kişinin ismini maalesef unuttuğum ve konuşmaları da sildiğim için, olayı da unuttuğum için dava sürecine gidemiyorum.
Ama en büyük dava vekili Allahtır. Hakkım kendisine helal değildir.
Ben alamadığım ücreti bile konuşmuyorken karşı tarafın beni insanlara karalaması son derece çirkindir.
Alnımın bir tek teri bile helal değildir. Bilinsin.
Kimse kimseyi bu kadar kolay karalayamamalı. Bu kadar koaly ekmeğine mani olmamalı. Rica ediyorum.
Bu şahıs burada ticaret puanı vermeyip ortalığa dedikodu yayıyorsa olayın ne kadar da gerçek olduğunu sorgulayın derim.
Yapılan işin bir sayfasını aşağı ekliyorum.