Bir hafta önce falan ikinci el macbook aldım.Garantili bir yılı geçik.

Uzun süredir icloud hesabımı kullanmıyordum onunla login oldum.

Mailim eski bir mailimdi,mail güncellemesi yaptım.

App store dan bir şey alırken bir anda bildirim geldi "Hesabınız kilitlendi" diye işte 24 saat içerisinde incelenecekmiş.

12 Saat sonra mail geldi hesabınız tamamen kapatıldı geri açılmayacaktır diye.

Burası bile saçmalık hiç bir şey yapmadığım halde eğer Apple a bir veri,fotoğraf falan yedeklesem çöp olacak ama yedeklememiştim hiç bir şey.

Hesabım kapatıldığı için sürekli macbook da bildirim geliyordu icloud sorunu vs. diye.Hesaptan çıkış yapmaya çalışıyorum Macbook da şifreyi istiyor.Yazıyorum bu hesap kapalı diyor.Saçma bir kısır döngüye girdi.

Bazı terminal komutları ile kontrol ettiğimde activation lock disabled gözüküyordu yani sıfırlasam sorun olmaz diye araştırdım ama yine de müşteri hizmetlerini arayayım dedim bir şey falan olur faturam yok çünkü eminönünde bir mağazadan aldım al-sat yapanlardan.

Sıfırlayabilirsiniz sorun yok dediler mailimi checkleyip.Sıfırlamayı denedim aynı şekilde şifre istedi.Tekrar aradım güvenli modda sıfırlayalım birlikte dediler.Durumu anlattım hani sorun olmasın faturam yok falan sorun olmaz umarım dediler birlikte sıfırladık.

Bu şekilde şimdi bugün tekrardan Mac i adam etmeye çalışacağım.

Maalesef laptop tarafında macbookun alternatifi yok bence taşınabilirlik,pil güç vs. olarak mecbur bunlara katlanıyoruz.

Linux candır