Dün yorum yazmadım ama bugün yazasım tuttu. Öncelikle bir Kemalist olarak bazılarına kötü bir haberim var, Atatürk ya ateist ya deist idi, kendi ağzından agnostik olmadığını söylediği röportajı var ve müslüman olmadığı da zaten malum, o yüzden sırf müslüman olduğunu düşündüğü için seven varsa sevmese de olur. Benim için fark etmez, dini de ırkı da fark etmez sonuçta onun öncülüğünde kurtulan bir vatanın vatandaşıyız. Türk olan Atatürk'ü sever diye de bir şey yok, Atatürk'ün kurtardığı topraklarda Kürt, Laz, Çerkes, Ermeni vs. vs. farklı ırklardan ve farklı dinlerden milyonlarca insan yaşıyor, Atatürk evet koyu bir Türkçü de Milliyetçi de olabilir ama ırkçı asla değildi, savaştığı Yunan'ın bayrağına bile saygı duymuşluğu vardır bilen bilir. O yüzden sadece Türk'ün değil, kurduğu vatanda ekmek yiyen, bu vatanın dışında Atatürk'ü örnek alan, başarılarını takdir eden herkesin sevmesi, en azından sempati duyması gereken büyük bir liderdi, sadece Türk dersek eksik kalır sanki diğer ırkların sevmemesini normalleştiririz. Gelelim sevilmeme nedenine, Osmanlı'yı Türkçü ve şeriatçı zanneden, din ile yönetildiğini falan düşünüp kutsallaştıran çoğunluğu tarikat etkisinde bir kesim mevcuttur.
Bu kişilere dedemizin mezarını okuyamıyoruz çünkü bir gecede o adam bizi cahil bıraktı diye kara propaganda yapılıyor, Hilafeti kaldırıp laikliği dinsizliği getirdi diye propaganda yapılıyor, keşke Yunan galip gelseydi daha iyi olurdu denecek kadar ileriye gidilip çocukluktan itibaren insanların beyinleri yıkanıyor. Dürüst olalım, o tarikat ortamlarında bu masallar hatta Atatürk yurtdışına gittiğinde kaldığı yeri böcekler basmış, böcekler bile saldırmış yok toprak kabul etmemiş gömülememiş vs. gibi çok vahim iddialar duydum tarikatçı arkadaşlarımdan, bize bunlar anlatılıyordu bizde ciddiye alıp nefret ediyorduk demişlerdi, anca tarikattan çıkınca akılları başlarına gelebiliyor. Kim olsa inanırdı kendimizi kandırmayalım, bize düşen görev doğru bilgiyi, gerçekleri her ortamda anlatıp gerici kesimlerin Atamızın hatırasını iftiralarla lekelemesinin önüne geçmeliyiz. Fesli deli ve onun kaynak olarak ortaya attığı Rıza Nur denen vatan haininin iftiraları üzerine bire bin katarak Atamızın itibarı zedeleniyor. Eee tabi yalan yok, Atamızı inancından da vuruyorlar haliyle, herkes sen ben gibi "inancı ne olursa olsun" diye düşünmeyebiliyor. Türk'üm, Atatürkçüyüm ve agnostiğim, işin garibi farklı bir ırktan veya farklı bir inançtan da olsam yine Atatürkçü olurmuşum gibi hissediyorum. Yüzme öğrettiği Yunanlar bile reformlarını, askeri dehasını takdir ederken bizim memlekette hani Atatürkçü olmasını sempati duymasını veya nötr kalmasını geçtim, nefret edenler olduğunu bilmek gerçekten çok üzücü.