Verakanrevos adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Öncesinde izin vermiş olsa bile ortada yazılı bir belge olmadığı için yarın öbür gün "bunu kaldırmanı istiyorum" diyebilir. Bu yasal hakkı. Video başında "paylaşılmasına izin veriyorum" gibi bir cümle kurdurabilirsin ama bu da bazı durumlar da yetersiz kalabilir
Santish34 adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Her halükarda şunu söyle işini bir nebze garantiye al, elinde olsun. "Videoyu yayınlayabilir miyim" Bu şartı sun hür iradesi ile dahil olsun videoya. 18 yaşından küçük olanlar için ise bu durum farklılık gösterebilir, aynı şekilde ailesinden onay alabilirsin video anında sanırım. Fakat daha sonra kaldırtmak için dava açabilirler, burada devreye sözleşme giriyor.

Bir tanıdığım genç kardeş markette bir adama şaka videosu çekiyor ve yayınlamıyor, sonrasında şaka olduğunu ve bunu kayıta aldıklarını söyliyor. Bir yerde paylaşım yapmamasına rağmen uzun bir süreç bu konu ile uğraştığını biliyorum.
Peki kameraları gören 18 yaşın üstündeki insanlardan izin almam gerekir mi mesela sokakta çekim yapıyorum gidip yanlarına bir şey sordum kamerayı görüyorlar mikrofonu falan görüyorlar
Ya da normal sokakta hiç kimseye bir şey sormadan kardeşimle birbirimizi çekiyoruz o ara arkadan geçiyorlar