Mesela YouTube’a içerik üretiyorum eğlence içeriği falan dışarıda çekiyorum yani genelde kardeşimle ben oluyorum tabii ama sokakta herhangi birine bir şey sorarsan falan bunu paylaştığım zaman yarın öbür gün bana dava açabilir mi?
Ya da çocuklarla mesela bir video çeksem 18 yaşın altındakilerle ailelere diyelim izin verdi sıkıntı yok dediler ama yarın öbür gün kalkıp basımı ağrıtabilirler mi çünkü bir içerik paylaştım şu an gizlemeyi düşünüyorum
Her halükarda şunu söyle işini bir nebze garantiye al, elinde olsun. "Videoyu yayınlayabilir miyim" Bu şartı sun hür iradesi ile dahil olsun videoya. 18 yaşından küçük olanlar için ise bu durum farklılık gösterebilir, aynı şekilde ailesinden onay alabilirsin video anında sanırım. Fakat daha sonra kaldırtmak için dava açabilirler, burada devreye sözleşme giriyor.
Bir tanıdığım genç kardeş markette bir adama şaka videosu çekiyor ve yayınlamıyor, sonrasında şaka olduğunu ve bunu kayıta aldıklarını söyliyor. Bir yerde paylaşım yapmamasına rağmen uzun bir süreç bu konu ile uğraştığını biliyorum.