Öncelikle hayırlı geceler dilerim, saygı değer forum üyeleri ve sayın. @Coşkun Çetin; beyefendi.

Sitede malum bir çok kez dolandırıcılık vakaları oluyor. Benim aklıma güzel bir fikir geldi..
Eğer uygun görülürse paylaşmak isterim.
Şimdi D*landırıcılık yapan arkadaş parayı ödediği zaman sorun kalmıyor tekrardan hesabı aktif ediliyor ya. Onunla ilgili şöyle bir şey düşündüm..

Parayı aldık her şey kapandı gibisinden düşünmek bana pek doğru gelmiyor. Önceden yönetimi deli gibi savunduğumda oldu, karşısında durduğumda oldu..

Ama gelinen bu noktada benim de duruşum değişmiyor, sadece fikirlerim değişiyor. Site sahipleri kimsenin d*landırılmasını veya parasının gitmesini, sitenin imajına zarar gelsin istemez. Bu konuda hemfikir olduğumuza göre kanayan yaraya da bakmak lazım, Allah korusun mikrop kapılırsa, el kol, bacak kesilir.

Benim önerim; üye parayı verdi ve banı kalktı mı? Tamam haydi "kalksın" ama profilinde şu ibare olmalı "zamanında insanları d-olandırıldı, ticaret yaparken dikkatli olun..."

Uyarı levhası hayat kurtarır, kırmızı ışık gibi, tabelalar gibi. Şimdi size bu durum belki saçma veya ağır gelebilir ama bizim insanımızın gözüne böyle uyarı işaretlerini göstermek gerekiyor.

Şimdi diyeceksiniz, dolandırıcılık yapan parayı ödemiş, böyle bir şeyi ister mi profilinde? İstemeyebilir, o zaman ona göre hareket edecek.

Reel hayattan ne farkı var? Suç mu işledin, ceza aldıysan siciline işler, tamam işte bizde r10 profiline işliyoruz