inurdemirel adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Merhaba R10 üyeleri,

Bu hafta ajansımızın müşteri paneline yönelik yapılan, arkasında tamamen kirli bir rekabet anlayışının olduğu bir olay hakkında hem sizleri bilgilendirmek hem de bu işi yapanlara açık bir mesaj vermek istiyorum.

Müşteri panelimize girmek isteyen kullanıcılarımız, Cloudflare'ın şüpheli kimlik avı uyarı ekranıyla karşılaştı. Durumu fark eder etmez sunucu tarafında tüm kontrollerimizi yaptık ve sistemlerimizde en ufak bir sızma, virüs ya da zararlı dosya olmadığını netleştirdik. Zaten Google Safe Browsing dahil tüm küresel güvenlik taramalarında sitemiz tamamen temiz çıkıyor. Yani ortada teknik bir sorun yok; işimizde gösterdiğimiz başarıyı hazmedemeyen rakiplerimizin Cloudflare sistemini manipüle etmek için gönderdiği sahte ve asılsız ihbarlar var.

Kendi kalitesiyle, hizmetiyle sektörde var olamayıp, başkalarının emeğine bu denli karaktersiz yöntemlerle saldıranlar çok büyük bir yanılgı içindeler. Ticari itibarımızı bu tarz ucuz numaralarla zedeleyebileceğinizi sanıyorsanız yanılıyorsunuz.

Fakat bu işi yapan aciz rakiplerimize buradan net bir uyarım var: Bu saatten sonra bu taraftan aynı derecede, hatta çok daha sert bir karşılık alacağınızı çok iyi bilin. Bizim sabrımızı ve sınırları zorlamanın bedelini bundan sonra çok ağır ödeyeceksiniz. İş ahlakını bir kenara bırakıp bel altı oynamayı seçtiyseniz, bundan sonra önünüze çıkacak her hamleye de şimdiden hazır olun. Arkasına saklandığınız o sahte hesapların ve IP adreslerinin arkasında kimlerin olduğunu çok iyi biliyoruz, sadece sıradaki hamlemizi görmek için beklemede kalsınlar.

Sektörde bu tarz kirli oyunlara başvurmadan, emeğiyle, hakkıyla, işini doğru ve dürüst bir şekilde yürüten tüm meslektaşlarımı ve R10 üyelerini saygıyla selamlıyorum. Dürüstçe üreten herkese bol kazançlar dilerim.

Saygılarımla,
İnurdemirel Dijital Pazarlama ve Yazılım Hizmetleri
Öncelikle geçmiş olsun , lakin bu paylaşımın mantığını anlayamadım .

Müşterinizin sitesini sizin rakipleriniz nerden biliyor ?
Saldırı yaptı diyelim sektörel saldırılar sık sık oluyor , kendi sektöründen veya farklı bir durumdan çokça farklı kişi yapabilir buna nasıl kanaat getirdiniz elinizdeki veri nedir ?
Ayrıca karşılık vericez demişsiniz bende bu sektörde hizmet veren biriyim , kim olduğu belli olmayan bu durumda nasıl kimi sorumlu tutup karşılığını göstericeksiniz . Bende burada bir tehdit algılıyorum şuanda çünki bu sektörde hizmet veren bir reklamverenim ve reklamlarıma saldırılar olabiliyor . Belki yanlış değerlendirip bana karşı bir tutum olucak nasıl netsiniz kimin ne yaptığından anlayamadım