Türkiye vergi cehennemi ve her şey sürekli fiyatı yükseliyor. fiyatı geçtim en büyük problem kesintisiz hizmet veremiyorlar, gerçek zamanlı çalışan sistemlerim var, tr de sunucu alınca bazı aylarda 3-4 defa sunucu kapanıyor bunu hata en bilindik en kurumsal firmalarda yaşıyorum. yurtdışındaki firmalardan satın aldım 2 yıl oldu 1 kere bile sunucu kapanmadı, tr de hem eski ve dandik cihazlar ve donanımlar kullanıyorlar hem ucuz veri merkezlerinde barındırıyorlar, internet alt yapısı kötü, elektirik alt yapısı kötü, veri merkezleri kötü... saymakla bitmiyor, en büyük ve pahalı merkezler bile 5 para etmez...
şimdi diyeceksin ki bu veri merkezlerini kimler tercih ediyor? biz normal yazılımcılar yada bu işle uğraşan bireysel/kobil ufak çaplı yada orta çaplı işletmeler için değil.
resmi kurumlar, verileri trde barındırmak zorunda olanlar bu firmalar için bu verimerkezleri. resmi kurumlar ve bunlara bağlı firmalar sistemleri tr de barındırmak zorunda, bunlardan parayı kırıyorlar, birde bizlere satıklarında cabası oluyor, yada hostingçi firmalar satıyorlar, barındırma hizmeti alt yapı hizmeti diye dandik hizmet veriyorlar, denetleyen yok, sorgulayan yok, hizmet kesintisi olunca ceza ödeme yok bişi yok ondan dolayı bu ülkede sunucu konusunda ilerlememiz çok zor.
bir denetim mekanizması olmalı ve hizmet kesintisi olunca firmalar müşterilere zararları ödenmek zorunda bırakılırsa sunucu hizmetlerinde dünyada önde gelen firmalar oluruz ve bu saçma sapan hizmetler uçuk fiyatlardan kurturuluruz...
bu konuda dah yazardım ama kısa böyle açıklayabiliyorum

...
yani yurtdışı devam...
NOT : yurtdışı sunucu hizmetleri pahalı, eğer sunucu kurma ve yönetme konusunda uzman değilseniz mutlaka bir uzmanla çalışın, siber güvenlik ve performans + yedekleme ve sunucu senkronizasyonu profesyonel olarak kurulmalı yoksa adamlar sunucunuzda gezer hiç haberiniz olmaz

artık hack sunucuyu silmek yada çökertmek değil, veri hırsızlığı... buna dikkat etmelisiniz biri gelir özel bilgisini sizin sitelerinizde girer, adamlar o veriyi alır satar, bir yerde ortaya çıkar ve başınız fena yanar, özellikle bu yapay zeka döneminde çocuk oyuncağı olmuş durumda...
NOT 2 : sunucu kurulumu, konfigürasyon + siber güvenlik hizmeti veriyoruz

bu konuda profesyonel ve uzman biriyle çalışmak isteyenler bize ulaşabilir
iyi forumlar dilerim...