Ovh ile 4 cpu 8 gb ram, 75 gb nvme ve sınırsız trafik yıllık 105 dolara aldım paket yükseltme fiyatları da çok uygun gibi gözüktü, işimi de çözdü açıkçası çok performans kontrolü yapmadım ama kötü olduğunu sanmıyorum.
ilk başlarda Türkiyeden baktım ama neden bu kadar pahalı? Büyük firmalara baktığımda aynı özellikler falan yıllık 18.000 bir diğer site aylık 1300 tl falan
ama birde paylaşımlı hosting baktım tabii çok incelemedim ama onlarda da türk hostingler daha ucuz gibi örn 1 yıllık limitsiz 1700 tl vs. idi küçük projelerde iş görüyordu ama yurt dışı firmalarda daha pahalı.
bizde bu sanal sunucuların pahalı olmasının bir nedeni var mı? sanal sunucu pahalı, paylaşımlı hosting çok ucuz..
OVH ile Türk firmalarını karşılaştırmak çok doğru değil çünkü Türk firmalarının bir çoğu OVH'dan çok daha iyi özelliklere ve desteğe sahipler.
- Türk firmalarının bir çoğu OVH'dan daha iyi donanıma sahiptir. OVH donanım özelliklerini gizler ve sorduğunuzda da bilgi vermez, Haswell uyumlu işlemci derler geçerler.
- Sunucuyu yükseltebilirsiniz ancak veri kaybını kabul etseniz dahi düşüremezsiniz, eklediğiniz diski bile iptal etmenize izin vermezler, yeni sunucu alın derler, eskisini iptal etmenize izin vermezler, abonelik sözünüz bozulacağı için aradaki farkı alırlar.
- Türk firmalarına ana avrat gidebilirsiniz, genelde de 10 dakikada muhatap bulur, sağlayıcılık ile ilgisi olmayan tüm işlerinizi yaptırabilirsiniz,
- OVH'ta destek direkt yok. Yangın çıkar, CEO işinize bakın diye Tweet atar.
- NVMe olarak satıyorlar ancak hiç bir zaman NVMe performansı alamadım, bazen iyi güne denk gelse de aynı sunucunun performansı çok dalgalanıyor, OVH'ta overselling arşa çıkmış durumda.
- DDOS korumaları oldukça iyi.
- Olurda faturanızı ıskalarsanız unsuspend için charge almazlar. Contabo faturayı ödedikten sonra hele bir 34.50 euro daha ateşle yiğenim der.
- Abuse işlemleri çok iletişimsel, e-posta üzerinden iletişim 2-3 günde 1 olsa da akar, mesela Contabo hat höt gözünün yaşına bakmadan sunucuyu kapatıp açmak için 34.50 euro ateşle bakalım der.
İlla yurtdışı olacaksa Hetzner alırdım ama onda da fiyatlar arşa çıktı. Dediğiniz sunucu özellikleri için Türkiye piyasasında overselling yapmayan firmalar için bile 18.000 çok yüksek geldi. Fayda/maliyet dengesi kurmak lazım. Tanıdığım bir firma adı sanı belli donanımlarla çok daha yüksek özellikleri 5K + KDV'ye veriyor yıllık.