Örnek benim yaptığım gösterge hocam fikir olabilir diye ekledim
Aslında "Al" ya da "Sat" gibi sinyaller üretip, insanları yanlış yönlendirmek istemediğim bir proje oldu benimkisi. Teknik analiz bilen birisinin kendi kararları ve kendi stratejileri doğrultusunda al ve sat'ını kendi oluştursun istedim.
Yani şöyle ki ; Ben belki RSI 15 iken + Haftalık Pivot noktasına yaklaşmış iken, "Long" işleme giriyor olabilirim. Ama başka birisi, bunun üzerine bir de Bollinger bantının da altına %3 aşağı sarksın + MFI değeri de 20'nin altına düşsün öyle Long girerim diyebilir. Başka birisi de Key Level olarak geçen haftanın dibine yaklaşmadan pozisyon açmam diyebilir.
Yani aslında teknik analizcilerin, Tradingview kullanıcılarının yakından tanıdığı 16 farklı indikatör var. (ki talep olur ise farklı indikatörleri de entegre edilebilir.) Bu 16 indikatörden hareket ile herkesin kendi inandığı ve kendi tecrübesine göre oluşan değerlerden hareket ile kendisi Long ya da Short kararı alsın istedim. Yani hazır Al veya Sat sinyalleri değil bu. 560+ coin'i tarayıp, farklı timeframelerde hangi coin'in hangi indikatörde ne tür değer verdiğini gösteriyor sadece. Gerisi birazcık da kişinin kendi kuracağı stratejiye bağlı. Kimisi 2 indikatör ile hareket eder, kimisi daha sabırlı ve titizdir ; 5-6 indikatör ile karar verebilir gibi. Yoksa buy/sell/Long/Short sinyalleri üretsem, "senin sisteminin ürettiği long ve short sinyalleri yüzünden kazandım/kaybettim" muhabbetleri doğar ki, bu hiç istemediğim bir şey.