Yorumunuz için teşekkür ederim.
Benim bahsettiğim konu yalnızca aile veya yakın çevreyle ilgili değil. Anlatmak istediğim şey, yapılan işte
ahlak, saygı ve emeğe değer verilmesi gerektiğidir. Bunun sektörle veya alanla bir ilgisi yok. Ahlak her yerde ahlaktır; sonuç değişmez.
Ayrıca ben hiçbir zaman insanların forumdaki trader puanına veya kalite puanına göre hareket etmiyorum. Forum dışından gelen birçok müşterim de var ve samimiyetle söyleyebilirim ki, çoğu zaman forum dışındaki kişiler emeğe ve yapılan işe çok daha fazla saygı gösteriyor.
Bir başka sitemim de fiyat politikalarıyla ilgili.
Saatlerce, bazen günlerce, haftalarca hatta aylarca emek verdiğim işler oluyor. Her işin bir bedeli vardır. Ben işin kapsamına göre fiyat verdiğimde, "Hocam bunu forumda 300 TL'ye yapan var." denilerek pazarlık yapılabiliyor. Sonrasında da o işi bana yaptırmaktan vazgeçiyorlar.
Ancak şu bilinmeli ki;
300 TL'ye yapılan her iş gerçekten 300 TL'lik bir iş değildir. Bir işin arkasındaki bilgi birikimi, deneyim, harcanan zaman ve sorumluluk da fiyatın bir parçasıdır.
Buradan özellikle sektöre yeni giren öğrenci arkadaşlara da bir çağrıda bulunmak istiyorum. Elbette herkes çalışabilir, hizmet verebilir. Buna kimsenin itirazı olamaz. Ancak sırf iş alabilmek adına, günler sürecek profesyonel hizmetleri 300-400 TL gibi rakamlara vermek, sadece kendi emeğinizi değil, tüm sektörün değerini düşürüyor.
Birçoğumuz bu işi hobi olarak değil; ailemizi geçindirmek, çocuklarımıza bakmak ve hayatımızı sürdürebilmek için yapıyoruz. Emek verilen işin de bir karşılığı olmalıdır.
Reklam hesaplarının kurulumu, Google Ads ve Meta Ads yönetimi, RVD doğrulaması, faaliyet doğrulaması, reklam optimizasyonu, harita kayıtları, sosyal medya yönetimi gibi uzmanlık isteyen hizmetler birkaç yüz liraya yapılacak işler değildir. Bunların arkasında yılların tecrübesi, sürekli eğitim, risk yönetimi ve ciddi zaman harcanmaktadır.
Bu nedenle başta Sayın Coşkun Bey.
@Coşkun Çetin; olmak üzere forum yetkililerinden ricam, bu konularda sektörün değerini koruyacak çalışmalar yapılmasıdır. Belki doğrudan fiyat belirlemek mümkün değildir; ancak emek gerektiren profesyonel hizmetlerin değerini koruyacak uygulamalar geliştirilebilir.
Amacım kimseyi eleştirmek değil; yalnızca emeğin hak ettiği değeri görmesini ve bu sektörün giderek değersizleşmemesini istemektir.