LaFleur01 adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Arkadaşlar bilgi kirliliğinin önüne geçmek adına size bir bilgi vereyim kesin bu söylediğim doğrudur demiyorum ama gördüğüm kadarıyla anlatayım.
Shadow ban diye birşey yok (youtube a boşuna kanalımda shadow ban var demeyin öyle bir şey yok diyecekler) ancak şöyle birşey var para kazanması kapalı kanalları youtube anasayfada vs fazla göstermiyor çünkü o kanallarda reklam yayınlanmadığı için kendi zararına oluyor ama hani diyoruz ya düzenli video atın 1 tane videonuz patlar işte bu olay şöyle oluyor youtube sizin düzenli video attığınızı görüp ödüllendiriyor bu yüzden sabredeceksiniz kaliteli ve düzenli içerik paylaşmaya devam ettikçe elbet bir gün 1 tane videonuz patlayacaktır açıkçası benim ilk patlayan videom çok kötüydü seslendirmeyi speech me gibi bir siteden yaptırmıştım arada ingilizce kelimeler söylüyordu ona rağmen tek video ile şaha kalkmıştım siz benim gibi yapmayın kalitesiz videonuz patlama yapmasın tüm videolarınız profesyonelce yapılsın onlardan biri patlama yapsın zaten 1 tane video patlayınca diğerleri de izleniyor.

Hocam katılıyorum, “shadow ban” diye net etiketlemek çoğu zaman yanıltıyor. YouTube genelde videoyu küçük bir kitlede test edip CTR/izlenme süresi/tutunmaya göre açıyor ya da kesiyor. Para kazanma kapalı olması tek başına açıklama olmayabilir; başlık-kapak ve ilk 30 saniye daha belirleyici oluyor.