Selamlar,
+100k indirmeyi aşan Aktif 15k kadar kurulu uygulamam için Son 3 gündür yoğun bir şekilde odaklandığım yeni VPN mimarimi forumda paylaşıp fikirlerinizi almak istedim. Sistem şuan çalışıyor ama güncelleme atmadım henüz.
Bazı ülkelerde ana alan adım (domain) engellendiği için uygulamayı indiren kullanıcılar sunucuları listeleyemiyor bile ve sistem kilitleniyor.
Merkeziyetsiz Satıcı ve Dedikodu Protokolü
Bu sorunu aşmak için uygulama içine entegre bir Satıcı (Reseller) özelliği ekledim:
- Tek Tıkla Kurulum: Satıcılar uygulama içinden tek tıkla kendi VPN sunucularını kurabiliyor. İlk sunucuya otomatik olarak VPN yönetim paneli ve proxy kuruluyor. Diğer eklenen sunucular da bu tek panele entegre çalışıyor; kısıtlamalar ve abonelikler tüm sunuculara otomatik yansıyor.
- Bağımsız Ticaret: Satıcılar benim ana admin panelime ulaşamasalar bile kendi sunucu paketlerini oluşturup yerel kişilere satabiliyorlar. Amaç hem sunucu çeşitliliği yaratmak hem de erişimi daimi kılmak.
- Dedikodu (Gossip) Mantığı: Kurulan tüm sunucular birbiriyle iletişim halinde kalacak. A sunucusundaki b, c, d gibi diğer tüm sunucuların bilgileri sunucular arasında "dedikodu" mantığıyla dolaştırılarak sürekli güncellenecek.
- Erişim Kolaylığı: Kullanıcı ana admine erişemese bile, çevresindeki erişilebilir sunucuların sahipleriyle (satıcı puanlamalarına bakarak) iletişime geçip hizmet satın alabilecek.
Hocam 100k indirme ciddi rakam. Fallback domain + multi hop kısmını net anlatırsan daha iyi feedback gelir, kâğıt üstü mimariyet yetmiyor bazen.