Selamlar,
Uzun süredir Google Ads yönetiyorum ve panelde/Editor'de/Excel'de geçen saatlerden sıkılmıştım. Son dönemde "yapay zekâya reklam hesabımı bağlayıp doğal dille yönetsem ne olur" diye merak edip denedim ve bunun için bir araç geliştirdim. Sonuçları dürüstçe paylaşayım — belki işinize yarar, belki vakit kaybından kurtarırım.
Nasıl çalışıyor (kısaca):
Bir "bağlayıcı" (MCP) üzerinden Google Ads hesabımı ChatGPT/Claude'a bağladım. Sonra panele girmeden, sohbetten şunları sorabiliyorsun: "son 30 günde hangi kampanya zarar etti", "boşa giden arama terimlerini bul ve negatif ekle", "şu kampanyanın bütçesini %20 artır". Kod, API, developer token istemiyor.
Beni şaşırtanlar
• İsraf avı: "dönüşüm getirmeyen arama terimleri" dedim, saniyeler içinde listeledi + negatif önerdi. Elle yarım saatimi alan işi 10 saniyede yaptı.
• Raporlama: "cihaz kırılımı ver, mobil mi masaüstü mü daha verimli" gibi soruları anında formatlı cevaplıyor.
• Güvenlik: değişiklikten önce önizleme gösterip onay istiyor yanlışlıkla bir şey bozmuyor. Bu rahatlattı.
Sonuç (2 hafta sonra):
Raporlama + israf temizliği + hızlı düzenlemeler için cidden zaman kazandırıyor. Daha çok "panelde kaybettiğin saatleri geri veren bir kısayol" gibi.
Merak ettiğim: Sizce yapay zekâ reklam yönetiminde nereye gidiyor? Ajanslar/uzmanlar için tehdit mi, yük azaltan araç mı? Bu tarz araçları deneyen var mı, deneyimleriniz ne?