yazarbey adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Kablosuz ise, bir iyi bir kötü haldeyse gelen internet 2.4 ghzdir, modemin paneline gir, oradan 5ghz olanı sabitle, 2.4 ghzyi kapat
SyLvesTR94 adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
5G ile 2.4GHz yi ayır. Otomatik geçişi kapat. Android bir cihaz bulup wifi siynal gösterici uygulamalardan birini indir. En iyi verimli kanal numarasını sabitle. Birde 5G deki 160 MHz yi 80 e indir öyle dene.
Epiklava adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Telefondan WiFi paylaşım yap proxy uygulaması yükle proxy üzerinden sorun ysşmazsın
YAppPro adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Paketiniz 1000mbps ise 1000 yada 1000 e yakın bir değer olmalı. Alacağınız hızı etkileyen faktörler,
-Kablosuz internetse uzaklık ve arada bulunan engel
-Kabloluysa arada bulunan kablonun kalite ve sağlamlığı
-Ağa bağlanan kişi sayısı
-Modem Türü
-Bağlandığınız cihazın Wi-Fi sürümü
-Paket yada tarife hızı

Kablosuz kullanıyorsanız bir ethernet kablosuyla bağlayıp deneyin Kablosuz çoğunlukla verilen hızı yüksek oranda düşürür Gerçek hız kabloyla alınan hızdır
Kablolu hızda düşük çıkarsa sorun diğer maddelerdekilerden biri olabilir

Bir ihtmalde var ki iss yeterince kaliteli hizmet sunmuyor

Daha iyi yardımcı olmak isterim
1- Modeme nasıl bağlanıyorsunuz
2- Kablosuzsa aradaki mesafe ve engeller neler?
3- Mobil erişim noktası (hotspot) açmayı deneyin Mobildeki hız ile TV üzerindeki hızı karşılaştırınca fark var mı?
4- Hanede sizden başka interneti kullanan var mı? Varsa kaç cihaz ve kullanılan ağır uygulamalar nedir?

4. Soru cevabı sizdede kalabilir ama diğer 3 soruyu cevaplarsanız size yardımcı olmaya çalışacağım
kotyora adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Manuel İP ve DNS verin o şekilde düzeltmiştim.
Fakat düzelmezse yapacak birşey yok diyebilirim.
1adet fiber daire sayınız kaçsa ona bölünüyor.
Mahalledeki senin fiberden gidenler varsa oda bölünüyor, kısaca kullanıma göre değişebiliyor.
Standart 1000mb verebildiğini nadir gördüm
tachyon adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Bu CE-109508-3 hatası, PS5'in bağlantı testi sırasında PSN sunucularına zaman aşımı içinde ulaşamaması anlamına geliyor. Bu, genel internet hızı düşüklüğünden ayrı bir konu — spesifik olarak Sony sunucularına giden rota/DNS/NAT ile ilgili.
Bu hatanın en sık nedenleri:
1. NAT Tipi
Ayarlar > Ağ > Bağlantı Durumu'ndan NAT tipine bak. NAT Type 3 ise bu hatayı tetikleyebilir. Zyxel'de UPnP'yi aç (Ayarlar > NAT/Port Forwarding) veya PS5 için manuel port yönlendirmesi yap (portlar: TCP 1935, 3478-3480; UDP 3074, 3478-3479).
2. DNS sorunu
TT'nin varsayılan DNS sunucuları PSN rotasında zaman zaman sorun çıkarabiliyor. PS5'te:
Ayarlar > Ağ > Ayarları Belirle > WiFi/LAN kur > Manuel

Primary DNS: 1.1.1.1
Secondary DNS: 1.0.0.1

3. MTU değeri
Aynı manuel ayar ekranında MTU'yu 1500'den 1473 veya 1454'e düşürüp dene — bazı fiber hatlarda PPPoE overhead'i PSN paketlerini kesiyor.
4. IPv6
Zyxel'de IPv6 aktifse ve PS5 IPv6 üzerinden bağlanmaya çalışıyorsa, geçici olarak IPv6'yı kapatıp dene.
mum adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Ben foruma zor girdim yemin ederim delireceğim. Ankara'nın Çankaya'sında internet çekmiyor kafayı yiyeceğim bugün Trump bile buradaydı ama internet yok.

Arkadaşlar selamlar, tüm tavsiyeleriniz için minnettarım hepsini denedim hiçbiri çözüm olmadı.
Meğer problem modemdeymiş. TT gelip modemi değişti ve sorun çözüldü. TP-Link modem ile değişince direk 900 mb/s hız aldım playstationda.