Güvenilirdir.
Ürünün sahibinin fazlasıyla düzgün ve ahlaklı biri olduğunu düşünüyorum. Aktif olarak çalışıyoruz, yaptıkları işte fazlasıyla bilgililer, bu yazımı farklı kısımlara ayırıp en sonda özetleyeceğim.
Neden Gerekli?
SD ile tanışana kadar ddos/botnet saldırılarına karşı sunucularımızı korumak için 40 takla atıyorduk, Unix için IPFW/PF uzmanı olmak zorunda kalmıştık, UDP knocklar, şifrelemeler, PPS limitler, queuelar pipelar, kendi çabamızla saldırıları mitigate etmek için onlarca kurala, layer'a sahip bir yapıyla aynı zamanda edge sunucularla uğraşmak zorunda kalıyorduk.
2026 yılında proxylerin fiyat anlamında erişilebilirliği, artık sadece yurtdışı değil yurtiçinden de saldırı almanızı kolaylaştırıyor. Geolocation bazlı kurallar tanımlasanız bile gerçekten müşteri kitlenizin olduğu regionlardan saldırılar alabiliyorsunuz.
Kapsamlı bir botnet saldırısını yazılım tarafında engellemeniz mümkün değil çünkü bottleneck artık uygulamanız değil, host'ta bulunan NIC yada direk sunucunun bandwith'i, processing power'ı olmakta.
SD ne yapıyor?
SD sunucunuza gelen paketleri inceleyip analiz ediyor, yukarıda anlattığım bütün limitleri kendi farklı layerlarda uyguluyor, sizin sunucunuza yalnızca client tarafından gelen paketlerin gelmesini sağlıyor. Böylelikle yukarıda anlattığım herhangi bir şey ile uğraşmıyorsunuz, sunucunuzu saldırılara karşı koruma işini, uzman bir ekibe outsource etmiş oluyorsunuz.
Destek Nasıl?
Sanırım parladıkları alanlardan biride bu, kendileri her zaman whatsapp yada discord üzerinden ulaşılabilir durumdalar. En ufak probleminize sorunuza anında dönüş alıyorsunuz. Onboarding kısmı zaten otomatik, biraz teknik bilginiz var ise kendinizde yapabilirsiniz fakat custom bir implementasyon gerekliyse hiç bir şekilde bahane bulmadan anydesk ile bağlanıp saatlerce destek veren bir ekipleri var destek konusunda puanım her zaman 11/10.
Özetle Kimler Kullanmalı?
Aslında burada bir limit yok. Ben oyun sunucularım için kullanıyorum fakat ürün yelpazeleri gün geçtikçe genişlediği için hali hazırda bulunan webappleriniz yada public backendleriniz için bile kullanabilirsiniz. Oyun tarafında L4 TCP filtreleme konusunda zaten uzmanlar, L7 uygulamalarınız var ise kendileriyle iletişime geçtiğinizde eminim yardımcı olacaklardır, aynı zamanda sizin için sunucu/CF yönetimi yaptıkları, proxy/vpn detection üzerine çalıştıkları ürünleri de mevcut. Eğer bir online oyuna yada botnet saldırısına maruz kaldığınız korumadığınız uygulamalarınız var ise kendileri ile iletişime geçmenizi öneriyorum, herhangi bir hizmet almıyor olsanız bile size bilgi/fikir seviyesinde yardımcı olacaklardır.
Güzel yorumlarınız için teşekkür ederiz