Selamlar; Öncelikle belirtmek isterim 20 yıldır reklam sektöründeyim Photoshop ve Corel ileri derece kullanıcıyım ve sadece windows da kullanmıştım taki 18 Nisan 2026 ya kadar macbook m4 aldım 16-512. tek kelimeyle şunu söylemeliyim ben hiç bilgisayar kullanmamışım

) öncelikle full gün corel kullandım şarja bakmak aklıma bile gelmedi çünkü bitmiyor...performans olağan üstü, 200mb dolu tezgahlı corel dosyasını saniyeler içinde açıyor (corel kullananlar daha iyi anlar) macbooka extra monütör bağladığım için kendi 13 inc ekranı kullanmıyorum extra usb hdmi çeviriciler alıp bağlamıştım flash sorunumda olmadı. Corel ve Photoshop kolayca yükledim program konusunda sorun yaşamadım hatta kesici ploterıda kurdum tek sorunum şuydu; extra ekran olduğu için macbook u kpalı kullanıyorum bilgisayarı kapattığımda ertesi gün açmak için laptopu masaya koyup tekrar açıyorum sonra kenara koyuyorum bi tek bu konuda bazen keşke macmini alsaydım diyorum. macbooka alışma konusa gelince yaklaşık 1 gün sürdü ertesi gün sanki yıllardır mac kullanmışım gibi olmuştu, ancak bazen bi sorunla karşılaştığımda youtube den yardım almıyor değilim. Netice; almayı düşünüyorsanız bence alın derim ancak ofiste sabit kullanıcam diyorsanız macmini almanızı öneririm.
hocam merhabalar günaydın. Mac os ta corel kullanmak kanser edici gerçekten. 16 yıldır meslekteyim o orta tekerleğin rahatlığına o kadar alışmışım ki mac os ta cinnet geçirdim . Bu arada Hangi kesici plotter kullanıyorsunuz ? graphtech FC 8600 kesicim var caldera harici çalıştıramadım. photoprint vs zaten olmuyor. baskı makinelerini ve kesicileri ancak caldera ile çalıştırabiliyorum. Makineyi satsak caldera gidecek. Yine windowsla uğraşmak zorunda kalacam...