tosunpasa adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
@mecerak48;
şuan cursor veya claude konusunda hangisini seçtiğinizin çok önemi yok.
Yapay zeka ile geliştireceğiniz bir projenin yapısı için alternatif metodları sorgulamanız ve kodlama aşamasında kurallar dizini oluşturmanız gerekiyor.
Eğer yapıyı ve kuralları netleştirirseniz, localdeki basit bir llm ile de bazı sonuçlar alabilirsiniz.

Ben free kullanıcıyım. Claude ile proje ve skill becerileri yazdırıyorum. Daha sonra bana sunduğu zip dosyayı gpt ye verip inceletiyorum. Şeffaf eleştiriler - öneriler isteyip çıkan sonucu tekrar claude a veriyorum. Proje taslağı ve kuralları konusunda claude daha mükemmel. Aynı şeyleri tekrarlı şekilde yaptırıp en son aşamada claude dan ana taslağı ve kuralları alıp, IDE içinde onları okutup, IDE'nin kendisine kuralları eklemesini belirtiyorum.
Ama bunları yapabilmek için ilk aşamada txt olarak tüm detayları ve aşamaları claude veya gpt ye yazarak , hedefim amacım sonuçları belirtiyorum. Eğer sadece "tek ürün sitesi ve admin kontrolü olan site hazırla" gibi bir prompt girmeniz halinde site belleğindeki hazır şablonlardan birini verir.

Cursor'ı kullanmayalı 4 ay seviyesinde oldu.
Ama Codex kullandım bir arkadaşın hediyesi idi.
En çok sevdiğim yapısı tek seferlik onay verme ile tüm yapıyı oluşturması idi. refaktör işlemi içinde. Ama Refaktör veya implemantasyon için her zaman plan dosyası oluşturmama durumu olabiliyor idi. Buna dikkat etmeniz - ettirmeniz gerek. Aşamaları - aşama sonundaki testleri - daha önceki yazılanlar ile uyumu - kod tekrarı - kod ezilmesi - güvenlik riskleri vb konularda sürekli kontrolleri yaptırmanız gerek.

Web tasarımı için Antigravity konusunda herkesin bir beğenisi var.
Ama büyük bir iş takibi konusunda ben Claude'u seviyorum. Bağlam kaybı daha az olsa bile sende olmaması gerek. Aksi halde PRD taslak hatalı olur. Mutlaka detaylı incele.

Kodlama için Cursor uygun fiyat ise kullanman iyi olur. Yakında Codex almayı düşünüyorum yeniden. Claude imkanın olsa bile tüm süreçleri onda yaptırma. farklı bir browser veya hesap ile free olarak yaptırmanda fayda olabilir. Son aşamada ücret ödediğin ile analiz yaptırabilirsin.

Başarılar
Çok teşekkürler hocam. Cursoru uzun bir süre kullandım. Baya güzel işler çıkarttı aslında. Yapmam gereken proje aslında pdf olarak elimde mevcut. Cursor pro plus indirimle 1200 tlye geliyor aslında. Ama claude denemediğim için bir şey diyemiyorum karşılaştırma olarak. Yani kararsız kaldığım kısım o. Kodlama tarafında claude şuan bir numara ama cursorda baya kaliteli işler çıkartıyor.