Beyler bu işin arka planı şudur. Size açıklayayım. Bu adamlar Anthropic yani Claude diyelim bilmeyenler için, bu firmanın KAR AMACI GÜTMEYEN KURULUŞLARI DESTEKLEME PROGRAMI var.

Yani Claude diyorki kardeşim sen kâr amacı gütmeyip proje mi geliştiriyorsun gel sana uygun fiyata team planı vereceğim. 2-150 kişi arasında team planı verebilirsin KAR AMACI GÜTMEYEN kuruluşunda.

Ücret ne peki ? 6.25x denilen bu team planı 40$ ücreti vardır yani 1880 TL falan.

Bizim bu R10 daki satıcı da gidip kendisine bir Kar Amacı Gütmeyen kuruluş başvurusu yapıp onaylatıp bu indirim hakkını elde edip 1800 liraya aldığı paketi 3800 e millete satmış. 150 kişiye sattılarsa aylık 300.000 TL kar yapar. Güzel para.

Claude ise bu suistimal durumu farketti ki 3-4 ayın sonunda kapattı demekki OLAYIN ASLI BUDUR. NOKTAA. Bende kendilerinden 3 haftalık paket almıştım. ve o süreçte hesabımı incelerken ve reddit gibi ortamlarda araştırınca öğrenmiştim. Daha sonra bu yasadışı olaya ve iyi niyet suistimaline göz yummayıp paşalar gibi gidip 5000 TL lik orjinal max 5x paketini aldım. Vicdanım rahat. İyi forumlar dilerim.