Merhaba,
Bu aralar tarihi bozuk paralara ve gümüş ürünlere merak sardım, agakulche'den 1 ons ağırlığında sikke şeklinde kapsüllü gümüş aldım kapsülünden çıkarıp bakma dokunma gereği dahi duymadım güvenilir bir yerden aldığım için ama bugün farklı bir durum var. Bir 2. el platformunda 1,5 ons ağırlığında bir yabancı ülke özel üretimi gümüş sikke coin için teklif verdim ve satıcı kabul etti, 3,500 TL'ye alabiliyorum. Şimdi sorum şu, 1,5 ons dediğimiz şey zaten 4,200 tl üzerinde değerli metal içeriyor yani 999 ayar saf gümüşten bahsediyoruz, üstelik satıcıya 2,600 tl kalıyor kargosu koruma bedeli komisyon kesintisi ile. Kimse 4,200 tl eden ürüne 2,600 tl ye razı olmaz gibi geldi ve kapsüllü, kutulu, sertifikalı olmasına rağmen içime bir kurt düştü. Mıknatıs harici anlamanın yolları var mıdır? Dışarıdan gümüş olsa acaba kaplama olma riski var mı? Gümüşçüye götürsek cihaza mı sokuyorlar nasıl anlıyorlar bilmiyorum ama kesin şekilde gümüş veya değil, ayarı düşük vs. anlamanın maliyeti ne kadar olur? 300-500 olsa risk alayım bir şey olmaz hani yüzük, küpe, kolye, zincir, bileklik vs. olsa ama 1,5 ons gümüş coin yani.