NetXx adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Sifrelrme fikri guzel de sanki kullanisli degil.
Ben simdi yazilim sirketiyim musteri benden proje dosyalarini istedi ve ekledi ons mail ile gonder. Tamam da ben bu talebe neden okey diyeyim, isim mi yok baska hesap olusturup adini ilk kez duydugum saglayiciyla gonderecegim? Bunun yerine proje dosyalarini zip/rar artik hangisini kullaniyorsam sifreler oyle gonderirim gmail uzerinden. Sifreyi de kisa mesaj/whatsapp vs uzerinden gonderdim oldu bitti. Uctan uca sifrelemedeki mantik internet trafigini izleyenlere onlem de sizin mantiginiz bu devirde isi yokusa surmek gibi olmus. Zaten dedigim gibi 2 kisi aralarinda anlasmissa her turlu gmail uzerinden de sifreli guvenli iletisim kurabilir, yaz mail icerigini bir txt dosyasina, rar ile sifrele direkt gonder gitsin, al sana sifreli mail, feristahi gelse o icerigi okuyamaz.
Yanlis miyim? Ya da israrla kacirdigim bir nokta mi var?
Haklı olduğunuz noktalar var. Zaten sistemimizde bu özellik tamamen isteğe bağlı olarak geliştirildi.
Şu an iki farklı kullanım senaryosu sunuyoruz:

1. Normal e-posta: İsterseniz diğer tüm e-posta servislerinde olduğu gibi standart şekilde mail gönderebilirsiniz.
  2. ONS Secure: Şifreli, süreli erişim sağlayan ve kendini imha edebilen güvenli mesaj sistemi. Bunu yalnızca ihtiyaç duyduğunuzda kullanabilirsiniz.
Buradaki temel fark, ZIP/RAR dosyasını şifrelemekten biraz daha farklı bir güvenlik modeli sunmasıdır. ONS Secure'da mesaj ve içerik tarayıcı tarafında şifrelenir. Yani içerik şifrelenmeden önce sunucularımıza ulaşmaz. Bu nedenle biz mesaj içeriğini göremeyiz, okuyamayız veya saklayamayız. Aynı şekilde içerik loglanmaz.
Elbette ZIP/RAR + WhatsApp ile şifre paylaşımı da güvenli bir yöntemdir ve bunu kullanan birçok kişi var. Bizim amacımız bunu değiştirmek değil; tek platform üzerinden daha pratik ve ek güvenlik özellikleri sunan bir alternatif oluşturmak.
Şu anda sistemimiz yeni ve aktif kullanıcılarımızdan gelen geri bildirimler doğrultusunda sürekli geliştirme yapıyoruz.
Son güncellemeler:

• ✅ Microsoft hesaplarından e-posta içe aktarma aktif.
  • ✅ Google hesaplarından e-posta içe aktarma aktif.
  • 🚀 Yeni özellikler geliştirme aşamasında.
Şimdilik tüm bu özellikler ücretsiz olarak sunuluyor. İlerleyen dönemde eklenecek bazı gelişmiş özellikler ise yalnızca yeni kayıt olacak kullanıcılar için ücretli planlara dahil edilecek.