Neredeyse bir çok r10.net kullanıcısıyla birlikte Hetzner'dan sunucu alıyoruz. Ve çoğumuz Hetzner'in sunduğu hizmetleri seviyoruz. İyi bir hizmet sunuyorlar.
Peki Türkiye'de Hetzner gibi kesintisiz ağ bağlantısı olan, yeni işlemci ve ram modelleriyle müşterilerine hizmet sunan bir firma var mı? Ben bulamadım.
AMD EPYC, ECC RAM ve NVMe disk sunan bir firmadan sunucu aldım. Ağ bağlantısı çok kötü. Türkiye içinden bile bağlantı kesintisi yaşatıyor. Sorunla ilgili destek talebi açtım tabii ama boşuna.
Kesintisiz bir ağ bağlantısı isteme talebimi, küçük basit ağ kesintisinin normal olduğunu, sorunun pop noktalarıyla ilgili olabileceğini söyleyip talebi sonlandırdılar. Bazen %0 ama bazen %20'ye hatta Cloudflare'a %40'a varan kesintiler vardı. Neredeyse her yere bağlantıda mutlaka paketler kayboluyordu.
Burtinet var galiba AMD EPYC sunan ama o da WHMCS faturalama sisteminden yönetim sunuyor. Kendi VPS kontrol panelleri yok. Bir de şu anda MARS DC'deler. Son günlerde bir çok defa kesinti sorunu yaşadılar.
Türkiye'de Hetzner gibi bu işi ciddiye alan bir firma yok mu? Kesintisiz ve yedekli ağ bağlantısı, yeni nesil sunucu bileşenlerini sunmak gibi dertleri, idealleri olan bir firma?
@alastyr;ile yollarınız daha önce kesişmedi galiba?