Selam olsun,

Tamam, biliyorum bugün her şeyin çözümünü para ve her sorununuzun nedenini para olarak görüyorsunuz.
Herkes için değil elbette bu cümle.

Siz bir insan olarak parayı hem çözüm hem sorun olarak hayatınızın merkezine koyarsanız bu sefer hayatınız TL Dolar paritesine endeksli karşılığı olan bir hayat yaşarsınız.
Evet, para kazanmamız lazım zira hayatımızı idame ettirmeliyiz ama bu nasıl bir hayattır ki tüm ömrü para merkezli tüketiyoruz?

Mutlu olmak için zannedilen kadar paralara ihtiyaç yoktur.
Şimdi evi küçük diye sorun yaşayan, mutsuz olanlar sanıyor ki mutsuzluklarının kaynağı yeterince parası olmadığından daha büyük bir evde oturamadığı için bu mutsuzluğu yaşıyor.
Mutsuzluğun nedeni paranın olmayışı ya da küçük bir evde oturmak değil, hayatımızın merkezinde para olmasından kaynaklı hep bir yetersizlik duygusunu yaşamamızdır.

Eşinizle tartışıyorsunuz ya da sevgilinizle ayrıldınız.
Hemen param olsa böyle olmazdı diye düşünmeye geçeriz değil mi?
Sebebi belli hayatımızın merkezi bu olduğundan yaşadığımız her iyi ve kötü şeyi hayatımızın merkezini mihenk taşı yapar belirleriz.
Merkezde para olduğundan elimizin altında hem güzelliğe hem sorunlara para ile ilgili yaklaşıyoruz.

Neden en son çıkan cep telefonunu almak istiyorsunuz?
Alamadığınızda para olmadığı için aldığınızda ise bu sefer paranız olduğu için.

Biliyorum böyle konular açınca tuzun kurudan başlıyor ne içiyorsun sorusuna kadar geliyor.
İçtiğim ile tuzla pek ilgisi yok aslında.
İnanın hayatın merkezinde paranın olması, her çözümü parada aramak ya da her sorunun nedenini paranın olmaması olarak görmeden de keyifli ve mutlu hayat yaşanabilir.

Çok şey yazarsınız biliyorum faturadır, giderdir, ev sahibidir haklı olsun hatta tüm haklılıklar sizin olsun.
Sadece ben gerçekten bu zirzop adamın yazdığı gibi hayatımın merkezine parayı koymuş olabilir miyim diye birkaç dakika düşünün isterim.
Vallahi kötülüğe yazmıyorum, gard almayın.
Gargamel'in azmana güvendiği kadar güvenin kafi.