Aynı sorunu yaşadım site yönetimiyle Fransız balkon ve normal balkonu olanlara izin vardı sadece. Avukatla görüştüm kaç daire varsa onların toplanıp dava açması falan gerekiyor dendi. Durumu ChatGPT'ye anlattım bana dilekçe yazdırdı. Klima takmak istediğimi ve eğer bana klima yeri göstermezseniz haklarımı ihlal ettiklerini yazdırdım, insani haklarımdan mahrum bırakıldığımı belirttim, 3-4 dilekçeden sonra fayda göremeyince Whatsapptan site yönetimindeki kişiye sizi mahkemeye vericem iyi niyet göstergesi olarak son bir kez size yazmak istediğimi belirttim. Mesajın akşamına site yönetimindekiler toplanıp binanın dış cephesinde yer gösterdiler. Diyeceğim o ki boşuna portatif klima ile başınızı şişirmeyin ve hakkınızı savunun. Paşalar gibi normal klimanızı takın ve kafanız rahat etsin.
Aslında doğru hocam, yanlız bana gösterdiler ama evin dış cepesinde değil binanın orta ortak kullanılan havalandırmada yaklaşık 5 veya 10 m2 ama oda benim dış kapıdan cıkıp , dış kolidordan gecip havandırmaya gecicen, çok uzak oluyor çok uzun boru gececek, ve elektrik falan tesisatı uğraşamam..
hani portatif alırım idare ederim yatmadan yatmaya diye düşündüm ama sanırım karar verene kadar yaz bitecek🤣